Jak běhají ženy? I s kočárkem plným dvojčat? A dokáží tak předstihnout i muže? O tom všem vypráví další díl běžeckého magazínu Tempo. V premiéře už ve čtvrtek ráno v 9 hodin, pak v reprízách v pátek ve 4.00 a v neděli v 5.05 a k dohledání pak včetně starších dílů na webu www.ivysilani.cz

Průvodce pořadem i běžeckým světem Vojtěch Bernatský si tentokrát začal se ženami. Nebo respektive chtěl začít, ale pak skončili u běhání. Zkoumali zákonitosti běžeckých začátků, nálad i stylu.

Společně představují projekt Women´s Challenge, který už šestým rokem přináší ženám bez ohledu na věk i výkonnost, ale s důrazem na zajímavý životní příběh, unikátní zážitky v několikatýdenní společné přípravě na maraton pod vedením proslulého kouče Miloše Škorpila.

Jedna z nich, vítězka z roku 2013 Simona Vlašimská, tady přímo před kamerami psala další kapitolu své běžecké knihy – už s dvojčaty v kočáru. Roli táty a mámy, nebo spíš soupeřů na závodní trati s kočárkem před sebou, si pak v Běžecké výzvě vyzkoušeli i Vojtěch Bernatský se svou běžeckou učitelkou Danou Šatrovou.

Potkali při tom – jak jinak než s kočárem – běhajícího Michala Malátného, zpěváka kapely Chinaski… Desetiměsíční dvojčata závod bez úhony přežila a po natáčení vyrazila na rodinný běh při Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary. K němu se vracíme reportáží, vždyť ve svém třetím vydání přinesl čtyři rekordy! Z toho jeden už před startem.

Nechybí ani tipy na další běžecké závody a vědomostní soutěž o zajímavé ceny z produkce RunCzech. Držte Tempo!