Závodník Hvězdy SKP Pardubice Pavel Dymák vyhrál první ročník Klánovického terenního půlmaratonu. Dvoukruhovou rovinatou trať v lesích u Prahy dal za 1:11:53 hodiny.

Druhý proběhl cílem spolufavorit závodu a muž, který se může pochlubit i prvenstvím z Běchovic, David Gerych. David vyhrál i svoji veteránskou kategorii za 1:12:23 před dalším zástupcem Hvězdy SKP Milošem Kratochvílem – 1:15:06, celkově páté místo.

Když startoval David nemohla chybět jeho manželka Míša, dříve rovněž česká šampionka, ale v běhu na 3000m překážek. Oba nyní žijí ve středních Čechách a spíše věnují extrémnějším závodům, jako byl třeba letošní nejtěžší český halfironmana Krkonošman, kde Míša vyhrála a David byl třetí. Gerychová doběhla v Klánovicích jako druhá žena za 1:26:00.

Absolutní bezkonkurenční vítězkou se stala několikanásobná česká šampionka v maratonu Radka Churáňova z Loko Trutnov za 1.23:54. V hlavním závodě, který dokončilo téměř pět set vytrvalců, doběhla na patnáctém místě. Až třetí proběhla cílem nejlepší žena z kategorie do 35 let, další triatlonistka, Lenka Králová za 1:26:12.

První ročník Klánovického půlmaratonu skončil pořadatelským úspěchem. Kapacita osmi set míst, běžela se ještě desítka, běh s pejsky a dětské závody, byla naplněna týden před startem a organizátoři nakonec umožnili aktivní pohyb téměř tisícovce sportovců. Na vysoké úrovní bylo občerstvení i zázemí závodu ve sportovní hale, kde se za sychravého podzimního počasí mohli běžci v teple osprchovat.

„Jsme nadšení z průběhu celého závodu, a zejména z ohlasů, které nám chodí od účastníků i partnerů závodu,” uvedl ředitel závodu Ondřej Brouček a dodal: „Určitě je to motivace do organizace dalších závodů, které chystáme v příštím roce.”

Výsledky