Radku Brunnerovi se letošní rok opravdu vydařil. Nejprve si vylepšuje v italském Turíně osobák v běhu na 24 hodin (241,2km), formu potvrzuje i na květnovém maratonu v Praze, kde dosahuje svého nejlepšího času na této trati – 2:30:59, pak vítězí v ultra Silva Nortica Run (103 km), potom v neskutečné výhni (36°C) obhajuje v Ostravě titul mistra ČR v běhu na 100 km, aby se pak za pouhých 13 dní zúčastnil vysněného Spartathlonu (246 km).

Dnes završil úspěšnou sezónu premiérovým vítězstvím na Pražské stovce (130 km) – 14:45:50.

Jak se závod vyvíjel? Až do druhé kontroly na 38,7 km se drží na špici čtveřice Střelka, Krajčovič, Cypra a Brunner. Na 60. kilometru ztrácí jeden z favoritů Zbyněk Cypra na své soupeře více než jednu hodinu, bohužel jej zastihly problémy se žaludkem.

Kolem 70. kilometru nasazuje Brunner k trháku a na 86. km už má náskok před druhým Krajčovičem (SVK) více než 4 minuty. Do cíle zbývá 44 kilometrů, Radek nepolevuje a drtí všechny soupeře. Vítězí s náskokem téměř 50 minut před Krajčovičem. Třetí dobíhá další Slovák Harčarík (15:56:39). Mezi slovenskými běžci je P100 populární, v TOP 5 jsou tři!

„Běželo se mi parádně, ani bych nevěřil, že jsme nastoupali 5300m. Bylo hodně běhacích úseků a to mi vyhovovalo. Asi víc než ostatním klukům. Nožičky bolí, ale srdíčko je spokojené. Takový závěr sezóny jsem neplánoval. Dnes mám narozeniny, takže jsem si dal fajn dárek,“ řekl vítěz závodu Radek Brunner.

Výborně také běžela Zuzana Urbancová. Začala rozvážně, z 33. místa celkového pořadí se pomalu posouvala dopředu. Na 118. km už je dokonce na 11.místě. V cíli na 10. za 17:46:34 a vítězí mezi ženami. Druhá doběhla Kateřina Šoubová (18:32:43), třetí skončila Petra Mücková (20:07:29).

„Na Pražskou stovku jsem se moc těšila, počasí bylo milosrdné a tak jsem musela bojovat vlastně jen sama se sebou. Trasa se mi moc líbila, jen mě překvapilo, jak moc byla běžecká, jen pár kopců dovolilo na chvíli zvolnit. Letos jsem nic tak dlouhého neběžela a poslední ultra bylo spíš horolezectví než běh, tak jsem moc nevěděla, jak to rozběhnout. Do 60. km jsem běžela spíš napohodu, pak jsem se snažila dohat kluky přede mnou. Od 85. km jsme pak beželi spolu a na 90–113. km prožili společně pár krizí. V Černošicích (113. km) jsem na druhou holku měla náskok jen 18 minut, tak jsem věděla, že není na co čekat a musím to rozbalit. Těch závěrečných 17 km bylo nejlepších z celého závodu. Někde jsem vydolovala sílu a zase to rozběhla. Byl to krásný závod a jsem ráda, že se mi na konec sezóny podařilo vyhrát zrovna tenhle závod. Je to pro mě obrovská motivace dál makat a třeba se ještě o kousek zlepšit,“ podělila se o své dojmy vítězka Zuzana Urbancová.

Nejstarším účastníkem závodu je 70 letý Miroslav Hrubý.

Výsledky

Web závodu