Filadelfská policie včera uvedla, že dva muži, kteří běželi v neděli Philadelphia Marathon se zhroutili a zemřeli na infarkt. Jedenadvacetiletý student Pensylvánské university Jeffery Lee se zhroutil přímo v cíli a čtyřicetiletý muž asi čtyři sta metrů před cílovou čarou.

Oba muži byli převezeni do nemocnice Hahnemann University Hospital, kde byli později prohlášeni za mrtvé.

Ředitelka Filadelfského maratonu Melanie Johnsonová vydala pro média prohlášení:

„Pořadatelé Philadelphia Marathonu vyjadřují nejhlubší soustrast rodinám obou běžců, kteří přišli o život při Philadelphia Marathonu. Jsme hluboce zarmouceni a naše myšlenky jsou s jejich rodinami a přáteli. Nemůžeme v tuto chvíli zveřejnit totožnost běžců. Až po oznámení rodiny budeme moci poskytnout více informací. Naše myšlenky zůstávají s rodinami a kamarády obou běžců. “

Maraton se běží Filadelfií podél řeky Schuylkill a také kolem historických památek – domu Betsy Ross a zvonu Liberty Bell, potom maratonci probíhají parkem Fairmount Park a přes městské části Manayunk a University City.

Na rozdíl od některých jiných maratonů je Filadelfský maraton otevřen široké veřejnosti a účastníci nemusí předem plnit žádné kvalifikační limity.

Chladné počasí, lehký vítr a většinou oblačná obloha byly prakticky během celého závodu.

„Bylo to perfektní počasí, ideální pro všechny běžce. Problémy bych očekával pokud by byla opravdu vysoká vlhkost a vysoké teploty,“ řekl běžec Jamie DiMeglio pro CNN, který byl šokován z úmrtí obou běžců.

Letošního Filadelfského maratonu zúčastnilo 25 000 běžců.

OFICIÁLNÍ STRÁNKY PHILADELPHIA MARATHON