Z druhého závodu letošního Pražského běžeckého poháru můžete doběhnout až na Havaj. Jasně, cesta ze západní strany strahovského vrchu bude ještě hodně daleká, ale může se vám vydařit. Překonat nejdřív musíte v neděli několik překážek přímo ve zdejším hájku.

„Na rovnou lesní cestu přidáváme další překážky, tak si to přáli účastníci v anketě po loňském závodě,“ plní, jak slíbil, ředitel Vladislav Dykast. Drsný tříkilometrový okruh s nejméně čtyřmi stoupáky (záleží, kolik pahrbků zdejší přírodní rezervace si za ně označíte) se běží dvakrát.

Trať šestého ročníku zůstává stejná jako loni a nejlepší tedy cílí na rekordní časy Jana Flašara (24:39) a Hany Rippelové (33:14). Opět se vyhlašuje i soutěž družstev, do níž se počítají výsledky tří nejlepších běžců bez rozdílu věku a pohlaví z klidně i vícečetné formace. K dispozici budou trička i vkusné finišerské medaile, vytvářející zajímavou mozaiku. Pokud získáte v jednom roce všechny čtyři.

Běžecký kros Skalka je totiž součástí tradiční řady H triatlon Tour (patří sem ještě v Praze hostivařský Terénní triatlon a Počernický triatlon). Na jejím závěru při Houmrově triatlonu v Jiříkově 6. srpna můžete v tombole vyhrát letenku do havajské triatlonové Mekky nebo dvě LCD televize. Štěstí však vyzvěte i teď na Skalce, losovat se tu budou další zajímavé ceny.

Bohatý program v duchu hesla „sportujte a bavte se s celou rodinou“ užijete také už teď v neděli. Děti závodí na tratích od 100 metrů do 2 kilometrů od 9.45, hobby běžci na 3 km ve 12.15 a hlavní závod vyrazí na 6 km ve 13 hodin. Mezitím si v areálu za Rugby Clubem Tatra Smíchov, kde se dá v klidu zaparkovat (nebo k němu dojet autobusem), můžete vyzkoušet plno doprovodných aktivit nebo jen zaposlouchat do live koncertu.

Moderuje sporťák a havajský znalec Stanislav Bartůšek. Povzbudit účastníky přijde český šampion na dlouhé ironmanské trati Tomáš Mika a možná dorazí i patron pořadatelů Petr Čtvrtníček. Ivánkovy kapříky se tady ale lovit rozhodně nehodlá.

„Líbí se nám myšlenka Pražského běžeckého poháru, která ukáže další závody, přinese novou motivaci a více běžců pro organizátory. Jsme pyšní, že jsme byli osloveni a jsme jeho součástí,“ dodal Vladislav Dykast.

Program Pražského běžeckého poháru 2016 najdete zde.