Po monotónnosti přišlo opět pozdvižení. Po neobvyklém minulém díle brněnského běžeckého seriálu Triexpert Cup v Obřanech, který poznal v podobě Martina Kleibla neokoukaného vítěze, nastal svěží vítr i v dalším pokračování na nejdelší trati podniku v líšeňském Mariánském údolí. Triumf sice uzmul všem dobře známý Jiří Petr, druhé a třetí místo však zaujaly tváře, které se seriálu jinak moc neúčastní. Stříbro bral totiž brněnský triatlonista František Kubínek a bronz atlet pražské Sparty Lukáš Kozlík.

Minulý týden Petr dorazil do Obřan s kočárkem a nechal běžet svou manželku, tentokrát si zazávodil zase on. Nemohl pomýšlet na nic jiného než vítězství. Na startovní čáře totiž opět chyběl fantom Triexpert Cupu Jiří Čípa i stále rychlý matador Daniel Orálek, který o víkendu startoval na slavném Comrades Marathonu v Jihoafrické republice. „I tak to však bylo náročné, musel jsem si hodně hlídat záda,“ popsal Petr, který jedenáctikilo­metrovou trať zvládl za 36:58 minut a Kubínka porazil o víc než půl minuty.

Druhý v cíli si na Triexpert Cup odskočil výjimečně, pravidelně se ho totiž neúčastní. „Běželo se mi dobře, i když jsem v plném tréninku. Dopoledne jsem absolvoval trénink na kole, takže jsem byl celkem unavený,“ pravil triatlonový reprezentant, který o víkendu nedokončil mistrovství Evropy v Lisabonu. V cyklistické části ho totiž potkal defekt v podobě píchlé duše. „Za třináct let kariéry mě v závodě nic podobného nepotkalo. Velká smůla,“ smutnil Kubínek.

Kozlík svedl s Kubínkem tuhý boj, český triatlet ho porazil jen o tři vteřiny. „Jsem spokojený. Věděl jsem, že v Brně si vedou výborně právě Petr s Čípou. Navštívil jsem tady tátu a společně jsme si přišli zazávodit,“ popsal pražský vytrvalec, jehož otec Radek dokončil na celkovém 52. místě z 278 startujících.

Ženskému poli po minulém v únavě po těžkém víkendu a vydřeném druhém místě opět vévodila Patrícia Puklová. Finišovala v čase 43:58 minut a druhou v cíli Rachel Parkerovou porazila o víc jak minutu a půl. Třetí tentokrát doběhla Barbora Novotná. Čtvrtá pak pomyslnou pásku proťala Lucie Kolková, která se stejně jako Puklová vrací po narození potomka. „Na trénink teď už zbývá míň času a i regenerace je složitější. Na to jak trénuji, jsem však spokojená. Až dítě povyroste, tak se snad ještě někdy dostanu do plné formy,“ přála si Kolková s úsměvem.

Běžcům snažení komplikoval prudký liják, který špičku startovního pole trápil přibližně úvodní čtyři kilometry. „Pomalu jsem neviděl, kam mám běžet. Déšť mi dělal problémy i proto, že nosím kontaktní čočky. Pořád jsem si musel oči utírat,“ přiblížil vítězný Petr.

Příští středu 8. června čeká na věrné „Triexperťáky“ letos už druhé zastavení v terénních Popůvkách. Start je opět v šest hodin večer, a pokud bude opět pršet, mají se závodníci v prudkých sebězích na co těšit.

Výsledky