Tradiční multi sportovní den pod názvem Valentýnský běh připravil královéhradecký Rungorun na neděli 12. února. Start závodů je v 11 hodin u Bufetu u Vlka, který se nachází v Hradci Králové v Malšovicích na lesní cestě Hradečnici, kilometr od hradeckého lesního hřbitova.

Dva hlavní běžecké závody pro jednotlivce se uskuteční na trasách o délce 14,2 (součet stoupání 74 metrů), která má tvar srdce, a půlmaratonských 21 (127 metrů) kilometrů. Připraven bude i závod na pět kilometrů a dětské běhy.

Trasy závodu jsou vedeny v prostředí Městských lesů Hradce Králové po zpevněných a nezpevněných lesních cestách, krátké úseky po asfaltu.

V rámci Valentýnského běhu je vypsány i soutěže pro páry – každý si v protisměru, se společným startem, na srdcovce odběhne 7,1 km, musejí tedy v polovině, když je jeden výrazně rychlejší, na sebe počkat, a společné běží dva závěrečné kilometry do cíle. Se samostatným startem, odděleným od běžců, jsou letos zařazeny soutěže pro bikery, koloběžkáře a dvojice v koloběhu. Dále se bude závodit v dogrunningu , scooterjöringu a bikejöringu.

Pro třetí ročník je novinku závod kočárků na trase 3,3 km. „Aby si užili trochu sportovního reje i naši nejmenší společně s rodiči,“ řekl ředitel závodu Štefan Petráček.

Velké sportovní srdce prokázal Štefan nedávno i osobní účastí na LH24. „Byl jsem zde již pětkrát a vždy jsem soutěžil ve dvojici a vždy dal pět výstupů. Letos bez nějaké speciální přípravy jsem si poprvé zkusil jednotlivce a Lysou horu jsem zdolal třikrát. Sice bylo nejpříznivější počasí, ale nejhorší terén za celou dobu. Sněžný písek dal zabrat opravdu každému.“

Ze známých běžeckých jmen se nejspíše na pětku chystá legendární devadesátník Jirka Soukup. Čtrnáctku si dá vítěz kategorie Velké ceny východních Čech Martin Sláma, letos zatím nikde nezávodil, nebo tradiční účastník akcí Rungorunu Marek Trávníček. Na půlmamaraton je přihlášena zkušená vytrvalkyně Jana Zavřelová z Němčic, která si v hradeckých lesích na podzim úspěšně odbyla při Forest race maratonskou premiéru.