Dne 30.4.2011 uspo­řádala společnost LIFTCOMP a.s. Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen v silničním běhu na 10km.

Za velmi příznivého počasí se sešla rekordní účast běžců nejen z ČR, ale i Polska a Slovenska. Celkový počet účastníků tohoto závodu se vyšplhal na 168 běžeckých nadšenců.

Mezi nimi se postavil na start i Róbert Štefko z atletického oddílu AK Asics Kroměříž, který je jeden z nejlepších vytrvalců v České republice. Tento běžec v Dolní Lhotě pokořil trať dlouhou 10 km v čase 31:52min. Nemohu nezmínit i Petera Mikulenku z Frýdku Místku, kterému se podařilo zvítězit v tomto závodě a také vyhrát titul Mistra Moravy a Slezska. Také Peter patří mezi české reprezentanty a kvalitní české stýplaře.

Dle ohlasů běžecké veřejnosti a komentářů na běžeckých serverech byl tento závod velice kladně ohodnocen a dovoluji si říci, že byl účastníky zařazován mezi nejlepší v Moravskoslez­ském kraji.

Účastí Róberta Štefka jsme docílili toho, že za celou historii pořádání běžeckých závodů přijeli do Dolní Lhoty téměř všichni maratonští vytrvalci, kteří se v nedávné minulosti účastnili Olympijských her a to, jak v mužské tak i ženské kategorii. Mezi ně můžeme zařadit Karla Davida, Alenu Peterkovou. Chybí nám jen účast jediné běžkyně, a to Anny Pichrtové. Doufáme, že i ona k nám v nejbližší době zavítá.

V příštím roce se soustředíme na zkvalitnění běžeckého pole a překonání dalšího účastnického rekordu, ale i na uspořádání běžeckého závodu pro děti. Rovněž bychom chtěli navýšit odměny, a to jak mezi muži, tak i ženami. Vše se bude odvíjet od štědrosti a pochopení našich sponzorů. Tímto ještě jednou všem děkujeme za podporu a účast na našem závodě.


Autorem článku je Mgr. Aleš Miko, právník a člen představenstva firmy LIFTCOMP a.s.