Nenadálá situace ve světě se dotkla veškerého dění a běžecké a cyklistické závody v okolí Klánovického Lesa nevyjímaje.

Nicméně organizátoři nezoufají a i v době vrcholné karantény poskytli sportovním nadšencům možnost, jak se závodů, i když nanečisto, účastnit. Újezdský KoloBěh nanečisto si bylo možné zkusit kdekoli v ČR a účatstnilo se ho celkem 35 dvojic. Nešlo o to být nejrychlejší, ale o příjemný prožitek z pohybu v této nelehké době. Další oblíbený závod, Klánovický MiniAdventure, zážitkový závod na kolech s plněním nejrůznějších úkolů, z důvodu vládních nařízení bohužel také není možné uspořádat v původním termínu 17.5. Proto se organizátoři rozhodli opět pro pořádání závodu nanečisto a to v týdnu od 11. do 17. května. Závodníci si vyzvednou startovní balíček s mapou s popisem úkolů v Klánovicích v UB potravinách v ulici Slavětínská 620 kdykoli v tomto týdnu. Nejde o závod, ale o zábavné trávení času, možnost poznat okolí, plnit úkoly a ve dvojici si zasportovat. Není dané pořadí stanovišť, ani kolik jich musí daná dvojice ujet. Přesné propozice k závodu lze najít na www.triprozdravi.cz Červnové závody MTB Úvaly a Trail Run Úvaly se budou konat v plánovaném termínu, tedy 14.6. S ohledem na vývoj světové situace je možné, že závod bude lehce upraven, tak aby splňoval veškerá vládní nařízení, např. start v menších skupinách.

Náhradní termíny závodů Náhradní termín závodu Újezdský KoloBěh proběhne tentokrát ve čtvrtek 25.6. večer. Oproti původním plánům se bude závodit na trase 16 km a 6 km pro rodiče s dětmi. Závod se tentokrát bude konat ve všední den neb víkendy chce velká část závodníků trávit s rodinou a cestováním po dlouhém odříkání v době karantény. Nicméně organizátoři slibují pohodové a jako vždy profesionálně pořádané závody, které vedou po krásné trase Klánovického lesa a okolí.

Náhradní termín závodu Klánovický MiniAdventure bude 2. 8. 2020.

Klánovický 1/2 maraton proběhne v původní termínu 18.10. 2020.

Propozice a registrace k závodům lze najít na triprozdravi.cz a klanovickypul­maraton.cz a na facebook.com/tri­prozdravi