Chřibská – Po vítězství v úvodním závodě Českého poháru v běhu do vrchu v Náchodě nenašel jeho loňský vítěz Michal Horáček z Iscarexu Česká Třebová přemožitele ani v Lužických horách. Bezkonkurenčně vyhrál běhy na vrcholy Jedlová a Studenec.

Sobotní běh z Jiřetína pod Jedlovou byl především věnován vzpomínce na jeho zakladatele Milana Kupku, který nečekaně brzo odešel z tohoto světa v lednu 2012 ve věku nedožitých 56 let. Vzpomínka na jeho celoživotní dílo byla opravdu důstojná a většina přítomných měla slzy v očích.

Horáček pojal závody od startu jako sólo běhy. Zajímavější průběh měl sobotní běh v soutěži žen kde se o prvenství přetahovala trojice závodnic.

Nakonec byla nejlepší Jana Pechková z Maratonstavu Úpice před Míšou Stránskou z Iscarexu a Annou Krátkou z Hvězdy SKP Pardubice.

Na Studenec běžela nejrychleji pražská Iva Milesová následovaná Pechkovou, Stránskou a Krátkou.

Výsledky

Foto – Iscarex


Autorem článku je běhající amatér s ambicemi profesionála. Vzorem mu je legendární John Kagwe, který v devadesátých letech minulého století vyhrál New Yorský i Pražský maraton. Jeho jméno, pod kterým i občas závodí, je vlastně omyl, protože nevěděl jak se správně píše.