„Kluci zase litají někde venku,“ říkávaly naše mámy. Byla to svoboda. Přijít ze školy, hodit aktovku do kouta, oblíknout věci na ven a vyběhnout do světa, který nemá hranice. Pole, louky, lesy. Pojďte si zalitat s náma. Zveme Vás na první ročník Skřipovské litačky, běžeckého závodu v okolí naší střediskové vesničky.

Dnem D je sobota 8. srpna 2020 a centrem všeho dění je fotbalové hřiště ve Skřipově u Opavy. Na své si přijdou všechny věkové kategorie, a to jak v běhu (budou připraveny tratě pro nejmenší i větší děti, dorostence i dospělé), tak i v doprovodném programu (skákací hrad, občerstvení atd.).

Propozice

Datum konání: 8. 8. 2020

Místo konání: fotbalové hřiště TJ Sokol Skřipov (Skřipov 206, 747 45) – na hřišti je zázemí závodu (prezence závodníků, starty a cíle závodů, šatny, sprchy, WC, úschovna věcí)

Pořádané závody

Kompletní nabídka závodů, na které je možné se registrovat (pořadatelé si vyhrazují právo zrušit jakýkoliv z uvedených závodů v případě nízkého počtu zaregistrovaných závodníků):

  • Vrabčí závod – délka 250 metrů (1 oběhnutí hřiště) – pro osoby od 0 do 5 let, mapa závodu
  • Holubí závod – délka 500 metrů (2 oběhnutí hřiště) – pro osoby od 6 do 10 let, mapa závodu
  • Orlí závod – délka 4 km (asfalt, polní a lesní cesty) – pro osoby od 11 do 99+ let, mapa závodu
  • Pštrosí závod – délka 8 km (asfalt, polní a lesní cesty) – pro osoby od 11 do 99+ let, mapa závodu

Tratě

Všechny tratě jsou značeny fáborky a na křižovatkách jsou umístěni dobrovolníci ukazující správný směr. Pokud déle než 15 minut neuvidíte žádný fáborek ani dobrovolníka, patrně se někde stala chyba.

Časový limit na dokončení závodu je stanoven pouze pro Orlí a Pštrosí závod. U Orlího závodu je to 60 minut a u Pštrosího závodu 2 hodiny, ale samozřejmě počkáme na všechny závodníky (za tím posledním pojede sběrný cyklista).

Registrace závodníků

Registrace probíhá online, prostřednictvím tohoto odkazu: Registrace. Registrační brány jsou otevřeny do 2. 8. 2020, případně do naplnění stanovených kapacit jednotlivých závodů, pokud to nastane dříve.

U Vrabčího a Holubího závodu je registrace platná po odeslání registračního formuláře prostřednictvím tlačítka Závazně registrovat. U Pštrosího a Orlího závodu je registrace platná až po zaplacení startovného. Zaplacením se rozumí připsání startovného na účet pořadatele v plné výši. Číslo účtu pořadatele: 1387746011/2700.

O možnosti osobní registrace v den a místě konání závodu bude rozhodnuto po ukončení online registrací. O výsledku rozhodnutí budou pořadatelé včas informovat.

Startovné

Startovné pro Vrabčí a Holubí závod je zdarma při online registraci a 50 Kč při případné osobní registraci v den a místě závodu.

Startovné pro Pštrosí a Orlí závod činí 100 Kč při online registraci do 7. 7. 2020, 150 Kč při online registraci do 2. 8. 2020 a 200 Kč při případné osobní registraci v den a místě závodu.

Startovné zahrnuje startovní číslo, startovní balíček, měření času a online výsledkový servis, originální cílovou medaili, fotogalerii, občerstvení v cíli závodu, šatnu, úschovnu věcí, sprchy, WC, zdravotnickou službu, organizaci závodů.

Startovné se v případě neúčasti nevrací. Pokud má závodník zaplacené startovné, ale z jakéhokoliv důvodu nakonec nemůže běžet, je možné kontaktovat pořadatele a domluvit převedení startovného na jinou osobu. Tento postup je možný pouze do 2. 8. 2020. Zaplacené startovné se vrací pouze v případě zrušení zvoleného závodu (ke zrušení závodu může dojít v případě nízkého počtu zaregistrovaných závodníků).

Harmonogram

  • 14:30 otevření šaten a úschovny věcí
  • 14:30 otevření prezence pro všechny závody
  • 15:00 konec prezence pro Vrabčí a Holubí závod
  • 15:30 start Vrabčího závodu
  • po doběhnutí všech závodníků následuje start Holubího závodu
  • po doběhnutí všech závodníků následuje vyhlášení výsledků Vrabčího a Holubího závodu
  • 15:45 konec prezence Orlího závodu
  • 16:00 start Orlího závodu
  • 16:30 konec prezence Pštrosího závodu
  • 17:00 start Pštrosího závodu
  • 17:15 vyhlášení výsledků Orlího závodu
  • po doběhnutí všech závodníků následuje vyhlášení výsledků Orlího a Pštrosího závodu
  • 19:00 uzavření šaten a úschovny věcí

Parkování

Pro závodníky, kteří do místa konání závodu dorazí autem, je připraveno parkoviště, viz mapa zázemí. Parkování řídí dobrovolníci, kteří mají přehled o využití kapacity parkoviště, prosíme, respektujte jejich doporučení. Parkování probíhá v obydleném prostoru, prosíme, respektujte potřeby rezidentů (neparkujte před vjezdy atd.).

Prezence závodníků

Výdej startovních čísel bude probíhat v den konání akce (8. 8. 2020) od 14:30 na hřišti TJ Sokol Skřipov (Skřipov 206, 747 45). Každý závod bude mít svoji vlastní frontu. Prezence pro Vrabčí a Holubí závod budou uzavřeny v 15:00. Prezence pro Orlí závod bude uzavřena v 15:45. Prezence pro Pštrosí závod bude uzavřena v 16:30.

Šatny, sprchy, WC, úschovna věcí

V zázemí závodu budou k dispozici šatny k převléknutí, sprchy, WC (vše zvlášť pro ženy a muže) a úschovna věcí v klubovně TJ Sokol Skřipov – tyto prostory však mají omezenou velikost, proto prosíme o zdržování se v nich jen na dobu nezbytně nutnou. Tyto prostory budou k dispozici od 14:30 do 19:00 hod.

Občerstvení pro běžce

V cíli všech závodů bude pro běžce připraveno občerstvení v podobě ovoce a nápojů.

Vyhlášení výsledků

V rámci každého uskutečněného závodu budou vyhlášeni závodníci, kteří se umístí v absolutním pořadí na prvních třech místech, a to zvlášť v kategoriích dívky a chlapci/ženy a muži. V rámci Orlího a Pštrosího závodu budou dále vyhlášeni vítězové a vítězky v následujících věkových kategoriích (při účasti méně než 3 účastníků v kategorii si pořadatel vyhrazuje právo sloučit kategorie):

  • kategorie M1: Muži 11–39 let
  • kategorie M2: Muži 40–59 let
  • kategorie M3: Muži 60+ let
  • kategorie F1: Ženy 11–39 let
  • kategorie F2: Ženy 40–59 let
  • kategorie F3: Ženy 60+ let

www.skripovskalitacka.cz