Sedmému závodu Hradeckého poháru předcházelo přes hodinu hustého deště, na samotné klání však pršet přestalo. Takže tentokrát to nebylo na žádné rekordní zápisy, ale přesto v boji o pohárové prvenství k jednomu došlo.

Po sedmé absolutně vyhrál na lesní pětce Drahomír Randa za 16:46 a je jistým šampionem v mužích nad 40 let. O 24 hodin později si dal asfaltovou rovinatou pětku v jiném poháru a opět absolutně vyhrál za 16:41 Druhý Martin Písař za 18:00 a třetí baskeťák z Vysoké nad Labem Pavel Novotný 18:36. Druhým veteránem v závodě, který za Randou a chybějícím Douchou, bojuje o třetí pohárové místo byl Tomáš Zdeněk z Býště – 18:38.

První start v Hradeckém poháru si dal poprvé legendární nyní už padesátník Tomáš Hrbek, za mlada má pětku za 15:45, v poháru nyní 19:38 – třetí veterán. „Závod jsme s kámošem spíše jako kvalitní trénink a i přes deštivé počasí, které v některých místech trať trochu zpomalilo, si odběhli kvalitní tempáček. Musím pochválit pořadatelé za kvalitní servis a těším se na další účast na Hradeckém poháru.“

Letos poprvé neběžela dovolenkářka Bára Nováková, takže mladé ženy vyhrála Lucie Brokešová za 22:29. Zřejmě bylo rozhodnuto ve veteránkách nad 40 let, protože po minulé výhře mohla ještě usilovat o prvenství Eva Vejběrová – 22:31, ale nyní v přímém souboji po páté uspěla Iva Čechová, která byla i absolutní vítězkou – 22:11. Vzhledem k tomu, že obě si společně vybraly jednu absenci a počítá se sedm startů je vymalováno. V závodě třetí Petra Eliášová je sice průběžně kvůli menšimu počtu startů až pátá, ale bude asi nejvážnější kandidátkou i na celkové bronzové umístění ve vetránkách – 27:01.

V soutěži běžkyň s pejsky se také vyjasňuje. Po minulé porážce vytvořila traťák Gabriela Bezoušková z Býště – 17:01 a jen o sekundu byla za nejlepším mužem Martinem Císařem. A na kontě má tedy pět prvncíh a jedno druhé a potřebuje tedy zapsat ještě jeden start k obhajobě. Po minulém prvenství, tehdy v rekordu 17:21, byla tentokrát druhá Iveta Kučerová – 18:48 a porazila opět i průběžně vedoucí slovenskou závodnic Danielu Lakatošovou – 18:54.

Osmý závod Hradeckého poháru se uskuteční v úterý 18. srpna od 18 hodin u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.