V poslední dubnovou středu se od devíti hodin večer rozeběhly stovky běžců a bežkyň vstříc noční Stromovce v Praze. Konal se zde totiž Běh pro Světlušku.

Běžci, kteří si na trať svítili jen čelovkami, byli z takové zábavné akce nadšeni. Jejich účast navíc pomohla dobré věci. Charitativní startovné bylo čtyři sta korun a celý výtěžek putoval do Nadačního fondu Českého rozhlasu – sbírky Světluška. Z výtěžku bude prý Světluška hradit osobní asistenty dětem, výcvik vodících psů nebo speciální pomůcky s hmatovým displejem.

Závod běželo i 14 nevidomých závodníků se svými traséry a nedá se říct, že by si vedli špatně. Kromě nich se na trať vydalo zhruba osm set dalších závodníků. Někteří běželi tři kilometry, někteří pět, někteří zvolili místo běhu jen chůzi. Kdo nechtěl běžet ani jít, mohl se podívat na výcvik slepeckých psů nebo si zkusit slalom se slepeckou holí.

Pro ty, kteří se nezúčastnili, ale přesto by chtěli pomoct, je zde možnost přispět dárcovskou textovou zprávou na číslo 87777 ve tvaru DMS SVETLUSKA. Vyjde na 30 korun, z toho 27 korun putuje na pomoc nevidomým. Pokud se napíše DMS ROK SVETLUSKA, bude se pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku zpráva odesílat. Peníze je možné poskytnout i na konto 99999 99999/0100.