Možnost se proběhnout a kvalitně si zatrénovat využilo tuto neděli přes dvě stovky běžců. V areálu TJ Slezanu Frýdek-Místek byl pro ně připraven kilometrový travnatý okruh.

Běhalo se intervalově vždy po dvojicích. Oproti loňskému roku, kdy svítilo sluníčko a byla příjemná teplota a trať suchá, letos to byl pěkný krosík s blátem a mokrou tratí. Trasy byly od 250 m u těch nejmladších až po 6 km v dospělých kategoriích.

Mládežnické kategorie opět opanovali atleti Slezanu FM a až na malé výjimky nepustili na medailové pozice ostatní závodníky z jiných oddílů. V dospělých kategoriích běžely ženy 4 km a muži měli 6 km.

Nejprve přišly na řadu ženy, kde byla jasnou favoritkou Petra Pastorová MK Seitl (15:06), která nepustila před sebe žádnou ze soupeřek a s přehledem vyhrála. O ostatní medailové pozice tak jako loni bojovalo trio Kašná, Krtková, Siebeltová. Stříbrnou medaili nakonec vybojovala Veronika Siebeltová TJ Slezan FM (15:38) a bronz brala její oddílová kolegyně Kateřina Krtková (16:25) a na Markétu Kašnou TJ Jäkl Karviná (16:43) tak opět zbyla bramborová medaile.

Mezi muži obsadili první dvě příčky závodníci Slezanu FM, zlatý Krystian Zahraj (21:16) a stříbrný Marek Spilka (21:30). Bronzová medaile zbyla tak na Honzu Hlavatíka Jump Sport FM (21:48). I když podmínky nebyly úplně ideální, byly k vidění kvalitní výkony a všichni si tak užili radost z pohybu a možnost se pěkně proběhnout.

Výsledky