Před závěrečnými dvěma závody desetidílného Hradeckého poháru, další klání je už 16. srpna od 18 hodin u rybníku Biřička, je jasné, že prvenství ve veteránech nad 40 let má doma Drahomír Randa ze Stěžer a v ženách do 39 let Helena Uhlířová z Hradce. Randa je navíc tři roky v poháru neporažen.

V mladících vede Martin Písař z Heřmanova Městce a pokud by chtěl uspět Jan Bajer z Nové Paky musí nastoupit v obou závěrečných závodech.

V soutěži běžců s pejsky potřebuje ještě jeden start Gabriela Bezoušková z Býště, zatím je se šesti prvenství druhá, počítá se sedm závodů.

V mužích má jistě prvenství Tomáš Hofmeister . V osmém závodě opět vyhrál na lesní pětce Drahomír Randa. Ten byl letos členem vítězné štafety na Hradeckém terénním triatlonu. Před tím si dal jeden lesní nejspíše hůře značený půlmaraton a skončilo to z vedoucí pozice vyběhnutím z trati a čtvrtým místě. Helena Uhlířová je po vítězství ve stokilometrovém běhu u Dana Orálka závodně unavena, tak nenastoupila. Vyhrála veteránka Iva Čechová (na foto), které rovněž chybí jeden start ke zlaté. Průběžně vede Dita Kalinová.

Iva však zažila ohromný úspěch na Hradeckém terénním triatlonu, když obhájila prvenství v kategorii čtyřicátnic. Měla zdatnou soupeřku v Báře Malochové ze Srchu. Iva s ní těsně prohrála ve vodě, v kole dostala minutku, ale v závěrečném běhu to tato šampionka Hradeckého poháru otočila a soupeřku předběhla dvě stě metrů před cílem. Celkově byly tyto veteránky ve sprinterském závodě na celkovém 3 a 4 místě.