Celkem zajímavý závěr nabízí v souboji o celkové prvenství v letošní ročník Velké ceny východních Čech v bězích.

V průběžném vedení je Jaromír Hradecký ze Skutče. Nedávno vyhrál půlmaraton v osobáku pod 1:12 hodiny. Pak si v týdnu na státní svátek odskočil na kros Velké ceny v Ještěticích, kde byl třetí za dvojicí vítězů Velké ceny z minulých let Kamilem Krunkou a Pavlem Jelen (na foto s loňsku vítězkou Denisou Kozákovou), oba BK Náchod.

„Dneska jsem to moc nehrotil, čeká mě maraton a rád bych ho dal pod 2:30.“ To se mu nakonec nesplnilo a zapsal čas 2:35. Svoji pozici si navíc čerstvě upevnil druhým místem, výkon cca 17,5 kilometru, v Jilemnické hodinovce.

Borci z Náchoda si to mezi sebou rozdali na silničním běhu Velké ceny na deset kilometrů, kde tentokrát vyhrál Pavel Jelen před Kamilem Krunkou. Ve hře o absolutní bednu jsou ještě další členové BK Náchod David Plný nebo Ondřej Volák, na desítce šestý a čtvrtý.

V soutěži žen je situace celkem jasná. Pro třetí prvenství v řade si bezpečně doběhne Denisa Kozáková z Hradce Králové, momentálně čekatelka na členství v BK Náchod a druhé místo v desítce. Druhé místo nejspíše získá Eva Vejběrová z Colas Hradec Králové, která vede kategorii 45 – 54 let a v Ještěticích vyhrála ženy.