V letošním roce se uskuteční 17. ročník celorepublikové běžecké akce s názvem Půlmaraton Moravským krasem, který nabízí běžcům i občanům města Blansko spoustu sportovně-kulturního vyžití.

Tradičně je připravena hlavní trať o délce 21,1km, které vede z centra města do Moravského krasu, kde se běžci otáčí před Punkevní jeskyní a běží zpět do centra města.

Pro širokou veřejnost je připraven běh městem o délce 2,4km, který si může zaběhnout opravdu každý (běh navazuje na tradice lidového běhu).

Dále je připraven doprovodný program, který se skládá z vystoupení třinecké kapely Charlie Straight, místní rockové kapely Třetí zuby, tanečného vystoupení a odpoledního programu pro děti.

Po slavnostním zahájení čeká na diváky průjezd stovky vozítek značky velorex.

Nejvýhodnější registrace končí 31. května. Registrovat se lze v informační kanceláři města Blanska nebo on-line na stránkách Sportuj s námi. Podmínkou je uhradit registraci do 31.května.

Registrovat se můžete do 31.7. a získáte funkční běžecké triko závodu značky Newline v hodnotě 600,– /speciální edice pro Půlmaraton Moravským krasem 2012 (trička Newline jsou pouze u běhu na 21,1km, u běhu na 2,4km jsou bavlněná trička).

Registrovat k závodu se můžete i po 1.8. avšak již bez nároku na tričko.

Akce se uskuteční za podpory města Blanska a pod záštitou místostarosty města Blanska Ing. Jiřího Crhy.