Druhá červnová středa přilákala na pátý závod TRIEXPERT CUPu přesně 118 běžců a běžkyň. Ti si přišli poměřit síly na 7,9 kilometrů dlouhou trať do Popůvek. Krom toho, že se jedná aktuálně o „nejterénnější" trať poháru, je proslulá i strmým stoupákem, který musí běžci překonat hned na začátku trati.

A právě tento charakter trati perfektně sedl cyklistovi Petrovi Šťastnému, který si na TRIEXPERT CUP odskočil poprvé v životě. Svoji premiérovou účast tak přetavil v šokující výhru, když nedal nikomu ze zkušených běžeckých soupeřů šanci. A to byli na startovní listině takoví borci jako Vlastimil Lysák nebo Lukáš Soural-matadoři poháru, kteří už na této trati několikrát vyhráli. Petr se navíc cílovou branou prohnal v čase 27:55 a tak jako první od roku 2019 prolomil čas 28 minut. Jako druhý prosvištěl cílem Vlasta Lysák, který potřeboval na zdolání 7,9 km o 25 sekund více. Bronz tentokrát zůstal na Lukáše Sourala s časem 28:27.

To mezi ženami se žádné velké překvapení nekonalo. Patrícia Puklová v Popůvkách již dominovala mnohokrát, stejně jako v celkovém hodnocení TRIEXPERT CUPu. Patrícia se nakopla ke skvělému výkonu a s Popůvky se vypořádala za 32:16, což byl její nejlepší čas na této trati. Stříbrná Lucie Vaculová se také nenechala moc pobízet a do cíle dorazila v čase 33:46. Pro ni to byl pro změnu její nejlepší počin v letošním ročníku. Třetí byla po druhé za sebou Danka Truksová, která si s poměrně náročnou tratí poradila za 33:50.

Bodované výsledky z Popůvek najdete zde: https://triexpertcup.cz/…/340-popuvky

Příští středu se TRIEXPERT CUP přesouvá do areálu Centra Kociánka, kde se poběží 6. závod letošního ročníku. Tentokrát půjde o charitativní závod SAKO Brno běh Kociánkou o délce 3,5 km, kde veškeré vybrané startovné poputuje na podporu tohoto centra. Všichni závodníci se navíc mohou těšit na pivo, které již poněkolikáté věnuje jako pořadatelský příspěvek Parní pivovar Hauskrecht. Závodníci budou tentokrát startovat po dvojicích v intervalu 10–15 sekund. Startovní výstřel první dvojice zazní opět v 18:00. Online registrace je již nyní otevřena zde: https://www.triexpertcup.cz/.