První vlna registrace Týnišťských šlápot je do úterý 20. června Počet přihlášených na letošní ročník ultra mejdanu Týnišťské šlápoty se pomalu a jistě blíží ke stovce. Nejlevnější startovné je do úterý 20. června. Druhá vlna má pak uzavírku do 10. července.

Pro mě jsou zatím největšími přihlášenými hvězdami ženy. Na hlavní trati, 120 km, to je Hanka Váchová, která v sobotu dokonce absolutně vyhrála stovku v Terezíně. Na trati B, 75 km, jsem zaznamenal legendární Terezku Tobiškovou z Litic nad Orlicí, která za mlada vyhrála mimo jiné horský Rychnovský maraton.

Vloni na 130 km trati byla dokonce druhá až třetí další dáma – brněnská závodnice Anna Korobko, která do cíle dobíhala s Petrem Martinovským (na foto).

Týnišťské šlápoty se uskuteční 21. – 23. července, pátek až neděle. Trasa povede po Orlických horách. Registrace je na http://www.dalkovepochody.cz.

„Zatím nebudu zveřejňovat žádné info k trase, dokud nebudu mít všechna povolení. Přesná trasa bude zveřejněna v týdnu před akcí. Povede náročným kopcovitým a skalním terénem. Trasa bude několikrát překračovat hranici Polska,“ uvedl pořadatel Olaf Čihák. Zveřejněn byl výškový profil a dle něj se dá tušit, že trasa povede i přes nejvyšší vrcholy Orlických hor.

Jisté je, že základna a cíl bude ve sportovní hale U Dubu v Týništi nad Orlicí. Jsou vypsány tři tratě, registrace nyní probíhá na dvě delší. Hlavní trasa A na 120 kilometrů se součtem stoupání 4,5 km a trasa B na 75 km a součet stoupání 2,5 km. Bude i maratonská C. Na start delších tratí budou startující odvezeni z Týniště autobusy. Hlavní trasa má plánovaný start o půlnoci, 75 km v devět hodin v sobotu.