Již týden před akcí zveřejnil pořadatel ultra běhu Týnišťské šlápoty Olaf Čihák jeho trasu, 21. – 23. července. Start hlavního závodu na 118 kilometrů bude o půlnoci z pátka na sobotu v Olešnici v Orlických horách kam závodníky s místa cíle v Týništi nad Orlicí dovezou autobusu. Poté borce čeká okruh polskými Stolovými horami, na němž si dají závodníci nepočítaně vrcholů. Samo i ten nejvyšší Hejšovinu.

V Polsku v sobotu v devět hodin bude odstartována trasa 76 kilometrů, která se ihned napojí na hlavní trasu. Na start budu vytrvalci rovněž dovezeni.

Další kratší trasa, nyní je psáno 47 kilometrů, startuje v 11 hodin v Deštném v Orlických horách, kam se dopraví závodníci sami. Poté je čeká výstup na Šerlich, kde se připojí na hlavní trasu a poté všechny trasy vyběhnou na nejvyšší vrchol Velkou Deštnou a zamíří opět přes Deštné v Orlických horách směr Bílý Újezd, kde v 12 hodin startuje nejkratší 18 kilometrová tra­sa.

Registrace dopředu běží do 20. července na http://www.dalkovepochody.cz/tsodkd.htm . Mezi favority budou určitě pařit vítězové dvou posledních domácích akcí vytrvaleckého Poháru CSUT. Hanka Váchová v Terezíně vyhrála dokonce absolutně a Jan Špelda před 14 dny byl nejlepší na Červenokostelecké stovce. Ultrák všech ultráku Jirka Hofman se sice pohybuje ke konci startovního pole, ale o minulém víkendu dal svou 981 stovku. Počet přihlášených už překročil číslo 150.