Mnichovo Hradiště – Letošní český šampión v půlmaratonu Vít Pavlišta ze Slovanu Liberec vyhrál bezkonkurenčně Mnichovohradišťskou pětadvacítku. Silniční obrátkovou trať vedoucí v první polovině proti proudu řeky Jizery uběhl za ideálních běžeckých podmínek za 1:22:06 hodiny.

Pro zajímavost je nutné uvést, že v tomto závodě byl v osmdesátých letech dosažen na našem území nejlepší čas na 25 km, a to Stanislavem Táborem, který zaběhl pod 1:16 hodiny, rekord žen drží legendární Vlasta Rulcová časem pod 1:34.

Za vítězným Pavlištou probíhal souboj o druhé místo. To v první polovině závodu patřilo nejlepšímu čtyřicátníkovi Jiřímu Wallenfelsovi. Po obrátce však zahájil úspěšnou stíhačku Jiří Čirvný z SK Nové Město nad Metují a Wallenfelse předběhl během osmnáctého kilometru. V cíli mu rozhodčí naměřili čas 1:25:16. Třetí Wallenfels ztrácel na Čivrného 61 sekund.

Závod žen měl nečekané rozuzlení ihned po startu. Jediná ze soupeřek, bohužel autorovi článku neznámá a není uvedena ani ve výsledcích, která vypadala na to, že by mohla vítězku posledních dvou ročníků Annu Krátkou z Hvězdy SKP Pardubice pozlobit, závod ukončila zhruba po dvaceti metrech.

Po startu mávala své rodině, při tom přehlédla kužel označují trať, zakopla, bolestivě spadla na dlažbu a nakonec musela být převezena do nemocnice. Krátká měla za sebou náročný sobotní program.

Ve veteránském šampionátu v krosu v Dolní Dobrouči na trati 7,5 kilometru vyhrála svoji kategorii a celkově byla druhá. Odpoledne ještě stihla v rámci druhé atletické ligy za svůj oddíl absolvoval vítězně běh na pět kilometrů a bodovat na patnáctistovce.

Mnichovohradišťskou trať zdolala vítězka za 1:49:35 a v cíli měla téměř dvacetiminutový náskok před Kristýnou Jeřábkovou z Horní Branné.

Výsledky