Jak probíhají letošní přípravy běhu Janské Lázně – Černá hora?

V letošním roce jsou přípravy jednodušší, protože nepořádáme Světový pohár jako tomu bylo v minulých letech. Náš tým je organizačně velmi zkušený a je vše připraveno.

Jaký program chystáte kromě tohoto závodu, bude i nějaká kultura?

Součástí závodu je i veřejný pochod po trase, který odstartuje v 10:00. V letošním roce dáváme důraz na běh kolonádou Buď fit. Závod je určen pro širokou veřejnost a především pro handicapované a vozíčkáře. Tento závod v délce 1km bude odstartován v 15:30. Startérem bude Jarmila Kratochvílová a zůstane jako hlavní host celého dne včetně předávání medailí a besedy s autogramiádou. O odpolední doprovodný program se postará trutnovská country kapela Pěna.

Kudy vlastně vede trasa závodu?

Závod bude odstartován přímo na kolonádě v Janských Lázních. Poběží se po silnici s cílem u horní stanice lanové dráhy. Délka závodu je 8600m s převýšením 650m. Na cestu zpět mohou závodníci využít lanovou dráhu zdarma.

Jaký profit pro účastníka přináší zařazení závodu do Krakonoš Českého poháru v běhu do vrchu?

Závodníkům budou uděleny body podle pořadí dle pravidel Krakonoš Českého poháru v běhu do vrchu.

Kdo vás letos podporuje?

Závod se uskuteční pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje ve spolupráci s MÚ v Úpici a Janských Lázních. Nedílnou součástí a velkou podporou je nám již po několikáté SkiResort Janské Lázně – Černá hora, pivovar Krakonoš Trutnov a cukrárna Maratonstav Úpice včetně dalších sponzorů.

Jak se přihlásit do závodu a jaké je startovné?

Přihlásit se můžete online na www.maratonstav.cz. Startovné je 150Kč. V den závodu je možné se přihlásit na místě a startovné činí 200Kč.

Kdy je uzávěrka přihlášek?

Uzávěrka přihlášek je nejpozději 2 hodiny před startem.

Co ještě bys chtěl na závěr běžcům připomenout?

Přijďte pobejt a nasát sportovní atmosféru v krásném prostředí lázeňského města.