Druhý červnový víkend opět patřil běhu. Tedy alespoň v malém městečku Neveklov na Benešovsku. Letos se počasí umoudřilo a byl to bezva den.

Pro děti byly od rána připraveny nejrůznější soutěže, hlavní na programu ale byl běh. Na trati se postupně vystřídali nejmenší děti až veteráni.

Padesát minut po poledni se pak na trať vydali vytrvalci závodící v hlavním běhu na pět kilometrů, který nesl jméno Jana Bartoše, dětského hrdiny knihy Chlapci ze zabraného od neveklovské autorky Elišky Horelové.

Po startu šel do vedení domácí Ondřej Dvořák, v polovině prvního kola jej ale předběhl závodící redaktor BezvaBĚHu Martin Singr a vítězství si do cíle třetího kola vzít nenechal. Do cíle doběhl s velkým náskokem, před Ondřeje se ještě dostal Jan Jelínek.

„Doufal jsem v trochu lepší čas, ale první kolo jsem běžel moc rychle a pak mi došly síly,“ zhodnotil závod vítěz poté, co převzal na stupních vítězů ceny včetně poháru a dodal: „Jsem samozřejmě moc rád, že jsem dnes vyhrál, ale je škoda, že na tak hezký závod nepřijelo více běžců.“

V kategorii žen se na startu pětikilometrové trati objevila jediná dívka. Na trati o délce 1800 metrů bylo dívek relativně hodně, tak snad některé pro příští rok více potrénují a postaví se také na start hlavního závodu.

Závod byl po loňském zmoklém ročníku za ideálního běžeckého počasí, kdy občas vysvitlo i sluníčko. Moderátor a hudba již jen dotvářeli pohodovou atmosféru. Organizátoři tak byli spokojeni, zejména děti se opět vyřádily.

Web závodu