Vzhledem k tomu, že poslední běh na Neumannově stezce o svátek sv. Václava byl dost fiasko, musela jsem si nutně naordinovat trochu fyzického klidu. Tzn. žádné kolo, plavání a co hlavně, žádný běh! Strašná představa ze začátku, teď ale musím uznat, že každým dnem cítím, jak únava opadává a energie a chuť znovu vyběhnout stoupá.

Naštěstí neběhat neznamená se v MKK a v KKA jen tak poflakovat. V neděli jsme hromadně odjeli do Slaného, kam pro nás jel speciálně vypravený autobus, který nás zavezl až k pivovaru v Zichovci. Během hodinky a půl, kdy se u našeho přihlašovacího stolku zapsalo všech 77 běžců, jsem měla možnost sledovat předzávodní euforii z té druhé strany. Mezi běžci panovala dobrá nálada, rivalita nebyla cítit ani trochu. Do haly svítilo sluníčko a bylo krásně! :) Někoho by možná napadlo, že mi bude líto, že neběžím. No a já mám radost z toho, že můžu říct, že to tak nebylo! Po té, co se u nás všichni přihlásili jsme se se Zdeňkem a Davidem přesunuli do místa startu. Zde jsem dostala do ruky pistoli a vyzkoušela jsem si svou premiéru startéra. Abych řekla pravdu, byla jsem dost nervózní. V pravdě víc, než když stojím v běžeckém na startu. Bála jsem se, že to všem běžcům zkazím, což se naštěstí nestalo a po mém „Připravte se! … dramatická pauza.....Pal!“ se všech 77 běžců krásně rozeběhlo a zmizelo z dohledu. Avšak ne na dlouho! Za 40 minut jsme museli být všichni na startu/v cíli zpět.
A opravdu! Rekordy z loňského prvního ročníku byly pokořeny jak u mužů, tak u žen. Krásný závod! První do cíle přiběhl po rovných 42 minutách Tomáš Renč z AC Tepo Kladno, první ženou pak byla Jana Zímová z Maratón klubu Kladno, která si vylepšila svůj loňský rekord a doběhla v čase 49:04. A i ostatní se přihnali do cíle co nevidět! V mžiku doběhl Ondra Čadek, Kačka Kašparová, Pavel Losenský, Pepa Poduška, Petr Chalupa, Jakub Nešvera, Martin Štíbal i Káča Sedláčková, která si vyběhala krásné třetí místo ve své kategorii a já ji k času dvě minutky nad hodinu moc gratuluji!
Jsem opravdu moc ráda, že jsem všem běžcům mohla závod odstartovat a pak jim i zapisovat časy. Bylo to pro mě něco nového, co dalo mému běžeckému životu další rozměr.
No a třešničkou na běžecké neděli pak bylo to, že jsme spolu všichni po závodě poseděli nad skvělým zichoveckým pivem a pěkně jsme si popovídali a zasmáli se! Byl to moc pěkný den! Myslím, že celovíkendový Jesenický surovec bude fakt pecka! :D Katka