Předposlední květnový čtvrtek se v Praze tradičně koná Jarní běh projektantů. Jako vítězové se letos zapsali David Chytil a Monika Švancarová.

Závod mužů se stal záležitostí mladých, vyhrál David Chytil (ročník 1987) závodící za UNI Brno. Obrátkovou trať o délce 3,5 km, která vede lesem a nechybí ani pořádné stoupání a klesání, zvládl za rovných dvanáct minut. Druhý s odstupem pár vteřin skončil Tomáš Běhan, který je o pouhé dva roky starší než vítěz. Třetí v cíli, Tomáš Buriánek, byl naopak ještě mladší než vítěz a to o dva roky.

Třetí místo absolutně však zaběhl Michal Kovář, vítěz veteránů nad 39 let. V další veteránských kategoriích zvítězili Ivan Minčev, Václav Lípa a Jaroslav Čech. Nejrychlejším projektantem byl Jan Vočko.

Mezi ženami bylo při neúčasti tradičně suverénní Terezy Zuzánkové místo volné. Jak BezvaBĚHu prozradil Terezy trenér Ivo Domanský, tato talentovaná běžkyně dokončila studia, musí pracovat a to se startem závodu v 17:00 nejde moc dohromady. Zvítězila tak jiná mladá závodnice Monika Švancarová (FC Dvořák). Starší kategorii ovládla tradičně Karla Mališová.

Závod se nesl jako vždy v pohodové atmosféře, závodníci si pochvalovali mimo jiné skvělý čaj po doběhu. Každý z více jak osmdesátky účastníků, kdo počkal pár minutek na vyhlašování, obdržel diplom, nejlepší trojka v každé kategorii pak dostala krásné poháry.

Výsledky