Slopné – Je to síla být o víkendu na dvou závodech, navíc na obou perfektně zajištěných. To se mi vždy nepodaří.

Po přímé účasti v sobotním Víru jsem vyrazil jako divák do Slopného u Vizovic na Zlínsku. A i když jsem neběžel, nelitoval jsem. Vše klapalo jak má a tribuna na fotbalovém hřišti zaplněná diváky bouřlivě doprovázela v rodišti žokeje Josefa Váni doběh každého běžce.

Na desetikilometrové trati se součtem stoupání 380 metrů, z čehož do kopce bylo 5,1 kilometru trati, zařazené do Českého poháru v běhu do vrchu, vyhrál v pohodě za 38:20 minuty zlínský Přemysl Žaludek.

V soutěži žen vyzkoušela odvážnou kombinaci Vír – Slopné svitavská závodnice Hvězdy SKP Pardubice Anna Krátká a překvapivě jí tento běh stoprocentně sedl. Čas 46:26 minuty znamená páté místo v historických ženských tabulkách tohoto závodu a osmiminutový náskok před druhou Kristýnou Chmelovou z Olomouce je poměrně hodně.

No, malé negativum a námět pro pořadatele jsem zaznamenal. V souboji o medailovou pozici si jeden srabík zkrátil závěrečnou zatáčku, takže neběžel po cestě, ale soupeře podběhl po trávníku.

Před lety toto předvedl jiný umělec při desítce ve Skuhrově nad Bělou a nyní je tam vzorně vyznačen doběhový koridor i v zatáčce. Poškozený, který díky tomu přišel o pár bodíků, to však vzal s nadhledem: „Třeba by mě pobil v cílové rovince.“

Možná ne, ale holt běžci, i když toto nebyl dle oddílové příslušnosti ryzí vytrvalec, jsou různí. U něj bych to spíše přisoudil k mladické nerozvážnosti !?