Na atletickém stadionu TJ Slezan Frýdek – Místek si ve středu dali dostaveníčko nejen domácí vytrvalci, ale i závodníci z Ostravy, Karviné, Kopřivnice, Jablunkova, ale také borci ze Slopného u Zlína nebo dokonce až z polské Wodzislavi.

Pořadatelé, pod vedením Josefa Nejezchleby, pro ně tentokrát připravili závod na 5000m. Celkovým vítězem se stal polský závodník Tomasz Wróbel, který proběhl cílem v čase 16:51min. Druhým v pořadí byl domácí borec Václav Kaňa – 17:08 a pro třetí místo si doběhl Jan Fousek z MK Seitl Ostrava. Jeho oddílová kolegyně Petra Pastorová zvítězila v ženské kategorii, když pět kilometrů zaběhla za solidních 18:32min. Adéla Esentierová z Baláž Extreme team doběhla druhá před Ivanou Zbořilovou z téhož klubu. Dalších přidružených závodů o délce 300 a 500m se zúčastnilo celkem 61 dětí.

VÝSLEDKY


Ve čtvrtek se běhalo do vrchu. Závodníci se sešli na startu v Oldřichovicích u Třince, aby se vydali na vrchol hory Javorový. Čekalo je sice jen 2,5km, ale zato s převýšením 544m! V ženské kategorii jednoznačně zvítězila Adéla Esentierová před Ivanou Zbořilovou (obě Baláž extreme team). Třetí skončila Marcela Svidrová. V mužích byl první v cíli junior Tomáš Lichý, který zároveň časem 17:37min. vytvořil nový traťový rekord. Za ním pak doběhli na druhém místě Petr Kaminski a na třetím Kornel Rakus.

VÝSLEDKY