V pondělí, pro běžecké závody poněkud netradiční den, se uskutečnila Slezanská hodinovka. Na stadionu ve Frýdku-Místku se konal již 36.ročník jednoho z nejstarších závodu v regionu.

Po dětských kategoriích se za slunečného počasí na start hlavního běhu postavilo 43 vytrvalců. Toto číslo není nijak vysoké, ale tomu se nelze divit, protože termín není zrovna ideální.

V sobotu se běžel memoriál Emila Zátopka a nastávající víkend je na programu Ostravský maraton. A tyto dva závody jsou pro mnoho místních vytrvalců vrcholem podzimní sezony. Na start hodinovky se proto postavili zejména domácí atleti. Závod se totiž započítaval do celoroční Frýdecko-Místecké okresní ligy.

Hned po startu se oddělila trojice ve složení Polák Wrobel a bratři Šindelkové. Po půlhodině již vzal jediný zahraniční účastník režii do svých rukou a nikým neohrožován obhájil vítězství výkonem 16 569m. Za svým loňským výkonem zaostal o více než 500m, ale to vzhledem chybějící konkurenci není překvapení.

O další místa v celkovém pořadí se podělili sourozenci Šindelkové. Dan na druhém místě zaběhl 16 239m a třetí Vladan 15 961m.

Teprve za tímto triem veteránů skončil vítěz nejmladší kategorie Tomáš Blabla, který dosáhl výkonu 15 842m. Mezi pouze sedmi ženami nenašla přemožitelku Adéla Esentierová – 14 200m.

Výsledky


Autorem článku je Marek Škapa, člen oddílu X-AIR Ostrava. Když je 35°C ve stínu a trať je do kopce, je schopen porazit prakticky kohokoliv. Mimochodem nenajdete v širokém okolí běžce, který má takový přehled o sportovních a kulturních událostech, jako Mára.