Středomoravský běžecký pohár napsal v pátečním podvečeru již 12. pokračování, tentokrát se běžci sešli na 2. ročníku Otrokovické osmičky. A účast byla vskutku tristní.

Čas si našlo jen 15 běžců, včetně organizátora poháru Karla Pikala, který si trať proběhl v předstihu.

Jedním z důvodů mizivého zájmu o závod byla mj. termínová kolize – v sobotu mířili maratonci do Ostravy, příznivci horských běhů na Vsetín a ti, kteří chtějí běháním přispět na dobrou věc – do Lukova u Zlína. V neděli se zase ve Zlíně chystal velmi pěkný půlmaraton.

Závod tvořilo 5 rovinatých okruhů po cyklostezce podél řeky Moravy, s celkovou délkou 7,9 km.

Běželo se v příjemně slunečném pozdním odpoledni. S tratí se nejrychleji vypořádal Petr Vabroušek (Author Tufo Zlín), kterému v cíli naměřili čas 28:55. Dlouho mu ale dělal společnost triatlonový kolega Jan Barabáš (Triatlon Club Olomouc – 29:02). Třetí byl Roman Večeřa z Biatlonu Prostějov (30:31).

Do Otrokovic dnes zavítala jen jediná žena – Terezie Šitková, která přijela až z Drnovic u Vyškova. Závod absolvovala za 38:27.

Středomoravský běžecký pohár pokračuje v pátek 19.10. Říjnovým během Smetanovými sady. Pevně doufám, že v Olomouci bude účast o mnoho početnější.


Autorem článku je Josef Šitka, běžec žijící v Drnovicích u Vyškova. V loňském roce úspěšně dokončil studia na Masarykově univerzitě v Brně. Jeho vášněmi kromě běhu jsou hory, film, Polsko a hokejový Vsetín.