Vzhledem ke konkurenci jiných závodů, např. nedělní Ondřejnické 15, se sešlo na startu půlmaratonu v ostravské městské části Hrabové pouhých 56 běžců.

Podmínky v dnešním běhu byly celkem dobré, až na to, že místy foukal dosti silný vítr.

Favorité byli jasní a tak se v prvním ze sedmi okruhů dopředu nehnal nikdo, což je ostatně vidět na titulní fotografii.

Závodit se začalo až ve druhém kole, kdy se na špici usadila dvojice Wróbel ( MKS Centrum Dziengelow) – Šindelek (Pepa Team), na třetím místě běžel Marek Škapa (X-Air Ostrava).

A takové pořadí zůstalo až do cíle. Zvítězil Tomasz Wróbel v průměrném čase 1:20:37 před Danielem Šindelkem – 1:21:26 a Markem Škapou – 1:21:53.

„Na závody tady jezdím rád. Samozřejmě běhám i v Polsku. Dneska to celkem šlo, ale vítr místy nepříjemně foukal,“ řekl v cíli sympaťák z Polska.

Vzrůšo se nekonalo ani mezi ženami. Pozdější vítězka Adéla Esentiérová (BET Ostrava) sice šla první okruh hodně ostře, ale o jejím vítězství nebylo pochyb. Vyhrála za 1:31:09.

Na druhém místě doběhla Ivana Zbořilová – 1:37:49, na třetím pak Danuše Škrdová (obě Mk Seitl Ostrava) – 1:40:33. Nutno poznamenat, že Danuše před 6 dny zaběhla v maraton v Berlíně v osobním rekordu (3:26:52), ale body jsou body. Dnešní závod je totiž součástí Moravskoslezského běžeckého poháru 2012.

Závodu se zúčastnil také 84letý František Zikeš z TJ Slezanu Frýdek-Místek, který závod zvládl za 3:35:26.

Výsledky

Foto 53× – BezvaBĚH.cz