Ostrava-Třebovice – V sobotu 12. ledna 2013 se bude v Ostravě – Třebovicích konat již devátý ročník Memoriálu Jaroslava Dubničky. Prezence jako každý rok bude probíhat od 9:00 hodin v zázemí fotbalového hřiště v Třebovicích.

Start všech běžeckých závodů je naplánován společný v 10:00 hodin od Třebovického mlýnu. Vyhlášení a posezení je naplánováno do restaurace U pošty po ukončení závodů. Jako hlavní závod se poběží maraton, ve kterém jsou vyhlášeny finanční odměny ve všech věkových kategoriích.

Všichni maratonci, kteří dokončí 42,195 km dlouhou trať obdrží v cíli pamětní plaketu. Současně se poběží i půlmaraton v ženské a mužské kategorii bez rozdílu věku kde první tři si vyběhnou pěkné poháry.

Součástí memoriálu je i nesoutěžní čtvrtmaraton jehož výsledky budou ovšem zveřejněny. Všichni běžci budou mít po celou dobu k dispozici bohaté občerstvení na trati. Maratonci i půlmaratonci budou mít navíc v restauraci připraven výborný a vychvalovaný kuřecí vývar (maratonci i pivko).

Zimní maratony v Třebovicích jsou většinou našich vytrvalců spíše brány jako tréninkové a podle toho se i běhá. Často se tvoří skupinky běžců, kteří nezávodí a v poklidném tempu si povídají nebo i žertují. Je to především tím, že rozumní maratonci ví, že v tomhle zimním období se moc nezávodí, ale spíše se nabírají kilometry v poklusu.

Objemová příprava je hodně časově náročná a psychicky pro běžce těžce stravitelná. Proto se všichni rádi spojí ve společný běh a pak to utíká samo a rychle. Samozřejmě, že ke konci maratonu se trošičku zrychlí, aby se mohly výsledky zaznamenat, ale při následném přátelském posezení u teplé polévky a studeného pivka je opět všechno probíráno v přátelském duchu :-)

I proto rádi mezi námi uvidíme všechny jak výkonnostní, tak i rekreační běžce. Každý si může vybrat svou délku podle trénovanosti nebo odvahy. Určitě to stojí za to ! Atmosféra našich zimních maratonů v Třebovicích je totiž něčim zvláštní a nezapomenutelná. Přijďte mezi nás teď v sobotu nebo třeba na opakování 2. února a uvidíte… nebudete zklamáni !

Petr Wala