Praha – Co že má společného pražská ZOO s během? Pro běžce začíná jarní běžecká sezóna a pro pražskou ZOO začíná sezóna návštěvnická. Pokud se vám zdá toto přirovnání poněkud absurdní, pak vězte, že tuto sobotu máte možnost návštěvu ZOO a běžecký závod spojit v jedno.

U příležitosti otevření vyhlídkové stezky Zakázanka pořádá pražská ZOO „Běh ve dvou Zakázankou“. Závod se uskuteční v sobotu 16. března 2013 od 10.00 do 12.00, dvojice se mohou hlásit až do pátku 15. března do 16.00 na adrese caltova@zoopraha.cz, registrace bude probíhat také přímo v areálu zoo od 8.30 do 10.00.

Dvojice závodníků vyrazí zbrusu novou stezkou v závodu o Pohár ředitele zoo. Přihlášení soutěžící však mohou v běhu do vrchu získat i další zajímavé ceny. Závodit se bude ve dvou kategoriích. První jsou smíšené dvojice dospělého a dítěte, druhou dospělí.

Dvojice dospělého a dítěte absolvují kratší trasu, která měří 500 metrů a končí u občerstvení Obora. Dvojice dospělých poběží okružní cestou kolem zoo zpět ke startu. Tato trasa měří 1500 metrů. Dvojice závodníků budou vybíhat od Velké voliéry dravců v pravidelném intervalu, o vítězi rozhodne nejkratší naměřený čas. Výhry pro vítěze v obou kategoriích:

• 1. místo – Pohár ředitele zoo, výprava 4 osob do zázemí chovu lachtanů

• 2. místo – Výprava 4 osob do zázemí chovu velbloudů

• 3. místo – Balíček propagačních předmětů Zoo Praha

Vezměte kamaráda, partnera i děti a užijte si sportovně-poznávací den s možností vyhrát zajímavé ceny.