Tuto neděli, 17. března, se v Zábřehu v 10 hodin dopoledne poběží 8. ročník Běhu za břehem, kterým už tradičně startuje seriál chlapáckých běhů na Šumpersku a Zábřežsku.

Zábřeh – Přes počáteční téměř strašidelné předpovědi to nakonec vypadá, že by se počasí mohlo umoudřit a že by na účastníky mohlo i vysvitnout sluníčko. V loňském roce startovalo v hlavním závodě rekordních 124 běžců, kteří se sjíždějí z celého Olomouckého i Pardubického kra­je.

Zábřeh má dobré spojení i po železnici, na místo startu u gymnázia se z nádraží lze dostat kilometrovou procházkou přes Wolkerovy sady.

Loňskými vítězi a zároveň i novými rekordmany na trati 7,05 km se stali Michal Horáček (22.49) a Michaela Stránská (28.10), oba z Iscarexu Česká Třebová.

Chlapácké běhy v letošním ročníku nabídnou tradiční porci většinou krosových závodů; letošní novinkou však bude například zařazení nové kategorie Mrňata (samostatný běh pro děti do 6 let) nebo Půlmaraton údolím Moravské Sázavy, pořádaný v neděli 2. června v Zábřehu (u krytého bazénu, směrem na Nemili).

Pořadatelé chlapáků se těší na vaši účast!