Uhřice – Okresní pohárová soutěž vyškovského okresu „Dlouhá míle“ pokračovala v malé vesničce kousek od Bučovic. Běžel se již XV. ročník Uhřického kolečka. Závod poznamenala termínová kolize s brněnským Během Lužánkami. V hlavních kategoriích si tak cestu do Uhřic našlo pouhých 34 vytrvalců.

Je to škoda, počasí bylo v porovnání s předchozími dny přijatelnější. Bez sněhu, v krátké terénní vložce se zmrzlým povrchem, vál jen mírný severní vítr. Občas mezi mraky probleskující sluneční paprsky zmírňovaly pocit chladu.

Závod žen, vypsaný na 3 kola (4200 m) jednoznačně ovládly veteránky. První se v cíli objevila Mirka Hanáková ze Sokola Bučovice (18:22), která měla pohodlný náskok na Jaromíru Hlaváčovou z Brna (18:45). Za nimi doběhla nestárnoucí Marie Hynštová z Vyškova (19:13).

Muži běželi 4 kola (5600 m), ve kterých zcela dominovali běžci z pořádajícího klubu VSK Univerzita Brno. Do cíle doběhli s velkými odstupy v pořadí: Lukáš Kučera (18:08), Petr Kotyza (18:33) a Tomáš Steiner (19:10).


Autorem článku je Josef Šitka, běžec žijící v Drnovicích u Vyškova. V loňském roce úspěšně dokončil studia na Masarykově universitě v Brně. Jeho vášněmi kromě běhu jsou hory, film, Polsko a hokejový Vsetín.