Svitavy – Úvodní závod letošního Iscarex Cupu (běhy v Lanškrouně a České Třebové byly kvůli sněhové kalamitě zrušeny) ve Svitavách vyhráli ústeckoorlický Radek Hübl a lanškrounská Eva Jirásková.

Do samostatného závodu mužů do 39 let na poctivých deset kilometrů, který se uskutečnil na osmi okruzích in-linové svitavské dráhy, nastoupil čtyřicátník Jindřich Král z Iscarexu Česká Třebová, který závod zdramatizoval.

Od startu vedl Hübl, vloni byl v tomto závodě druhý, za ním rovněž sólo běžel Radim Vetchý. Král začínal na konci první desítky, ale záhy se dotáhl do tříčlenné skupinky pronásledovatelů. Zhruba v polovině závodu Král předběhl Vetchého, který vytvořil za ním novou trojici, a začal stíhat i Hübla. V posledním kole opět ožil Vetchý a v závěrečném kilometru měl Král plné nohy toho, aby uhájil druhé místo.

Ženy se vydaly na trať společně s veterány. Domácí obhájkyně prvenství Anna Krátká z Hvězdy SKP Pardubice sice zhruba tři kilometry vedla, za ní běžela Marcela Mikulecká z Iscarexu, ale nejlépe si rozvrhla síly Eva Jirásková. Mikulecká šla sice na chvilku do vedení, ale pak soupeřky smetla Jirásková, která bezkonkurenčně vyhrála.

Mikulecká s přehledem běžela druhá. Na Krátkou se však dotahovala Markéta Černá z Iscarexu, která většinu závodu běžela ve dvojici s Danielou Tylšovou. Krátká však zkušeně svůj náskok uhájila.

muži: 1. Hübl (VT Ústí nad Orlicí) 33:10 minuty, 2. Král (Iscarex ČT) 33:25, 3. Vetchný (Jiskra ÚnO), 40 – 49 let: 1. Krejčí (TJ Pastviny) 36:29, 50–59 let: 1. Žíla (Bystré) 38:49, nad 60 let: 1. Volf (Activity Lanškroun) 52:42

ženy: 1. Jirásková (Lanškroun) 42:57, 2. Mikulecká (Iscarex) 43:37, 3. Krátká (Hvězda SKP Pardubice) 44:33.