Třináctý jarní díl lifestylového televizního magazínu Tempo se věnuje běhu i triatlonu. Premiéru uvidíte v úterý už ve 20.25 na ČT Sport. Reprízy pak ve středu ve 3.55, ve 14.35, nebo v sobotu v 10.10 a ještě příští pondělí v 6.00, nebo v úterý v 5.40.

Víte, co je to crosstraining? Vysvětlí vám to Miloš Škorpil ve své Běžecké škole. „Crosstrénink, který jste tady viděli, řekněme v běžecké variantě, slouží pro zvyšování kondice, získání nových podnětů, jako prevence a rehabilitace po zranění a zároveň čerstvá motivace do dalšího běžeckého tréninku. Tak si ho užijte,“ vysvětluje na závěr.

Fitness kouč David Huf se vydá pod širou oblohu a na parkovních stanovištích ukáže, jak posilovat vzpřimovače páteře, široké zádové a mezilopatkové sva­ly.

Reportéři vyrazili na premiéru Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary a zachytili pro vás, jak se běhá na kolonádě. Uvidíte pistoli Lukáše Bauera, dozvíte se, proč má ráda kopečky Ivana Sekyrová a jak daleko (málo) chybělo k osobnímu rekordu Ondřeji Fejfarovi.

Chladný víkend jsme si doužili na triatlonu v Poděbradech. Sport, který se zrodil na teplé Havaji, můžete provozovat i v patnáctis­tupňové vodě, vichřici a ledovém dešti. Vítězi Danu Polanskému tady chyběly už jen vosky a běžky… Probrat s odborníky úlohu běhu v triatlonu jsme však stihli.

Kolo má svoji roli i ve sportovním životaběhu Martina Veselovského, elitního moderátora České televize a Českého rozhlasu. Zvládl objet i proslulého Krále Šumavy. Ale teď si ho víc získal běh. „Není to pro mě relax, ale láká mě spíš překonávání sebe sama,“ prozrazuje o svém novém vztahu teď už také maratonec.

V tradiční vědomostní soutěži můžete vyhrát tričko adidas, doplňkovou výživu od Nutrendu, energetické žvýkačky Bitters anebo sadu masážních emulzí od Emspomy.

Držte Tempo, příští týden nás čeká finiš.

Aktuální videoupoutávka: