Zítra ve 22.00h odstartuje z náměstí Svobody v Třinci MČR v horském maratonu dvojic ADIDAS CONTINENTAL BESKYDSKÁ SEDMIČKA 2013.

K dnešnímu dni je podle startovní listiny ve výkonostní kategorii SPORT (MČR) přihlášeno celkem 422 dvojic tj. 844 jednotlivců. Do kategorie HOBBY se zapsalo 1086 týmů s 2172 jednotlivci.

Akreditace účastníků bude probíhat ve Frenštátě pod Radhoštěm, v 19h je pak odveze vlak do Třince. Zde najdete podrobný harmonogram od pátku do neděle.

Vítěz by se měl objevit v cíli na náměstí Míru ve Frenštátě p.R. v sobotu kolem 10.30–11.00h. V neděli ve 4.00h bude ukončeno měření času závodu. Od 10.00–11.00h bude pak na náměstí koncert skupiny BUTY. Vyhlášení vítězů je naplánováno na 11.00h.

Favorité – muži

Na prvním místě je potřeba zmínit dvojici – Zbyněk Cypra a Petr Vabroušek z týmu ADIDAS OUTDOOR / SLS3. I loni byli horkými favority. Bohužel sešli z trasy a i přes mohutný závěr se jim nepodařilo dotáhnout vítěznou dvojici.

O Petru Vabrouškovi (1973) není třeba se zmiňovat. Jen v letošním roce absolvoval několik závodů u nás i v zahraničí na tratích Ironmana. 2. místo na AUSTRIA TRIATHLON PODERSDORF – Mistrovství Rakouska a také stříbro na Ironman Japan hovoří za vše. V neposlední řadě je třeba připomenout zisk jubilejního 10. titulu mistra ČR na Moravianmanovi v Otrokovicích. Takže to jsou hlavní favorité celého závodu.

Další dvojici, která bude bojovat o přední umístění, tvoří Stanislav Najvert a Tomáš Svoboda. O Standovi všichni víme jaké je to „zvíře“ :-) Letos vyhrál v týmové soutěži LH24, a nenechal si ujít vítězství v prvním ročníku Lysohorského čtyřlístku (L4), k tomu ještě přidal 3. místo na Valašském hrbu a výborné druhé místo ve Slezském maratonu. Tomáš taky už stál na bedně LH24, Valašský hrb atd. Takže hodně silná a nebezpečná dvojka.

Libor Uher a Petr Míl (ADIDAS Outdoor Team1), to je další tým, který se bude pohybovat na špici. Oba jsou velmi zkušenými borci. Lednovou LH24 Libor doběhl na 3.místě a Petr Míl byl dokonce druhý na 201 km Swiss Irontrail 2013. Zde je jeho skvělý příběh.

Mezi další favority v boji „o bednu“ řadíme dvojice Pavel Štryncl – Jaroslav Balatka, Pavel Paloncý – Karel Axman, Ivan Mudroň – Patrik Hrotek.

Černým koněm závodu je silná dvojka Jan Zemaník – Jakub Řídel. Honza začal sezónu opravdu skvěle. Jednoznačně a s obrovskou převahou zvítězil na LH24. Minulý týden přece jen ale absolvoval přetěžký UTMB, kde spadl z průběžného 20. místa na 95., když ho potrápily velmi silné křeče nejen v nohách, ale i v dlaních a prstech na rukou. Takže uvidíme…

Ženy

V ženách je největším favoritem dvojice Klára Rampírová – Kristýna Skalická. O Kláře se zmiňovat ani nemusíme, vyhrává totiž všechno co se vyhrát dá.

Mix

Ve smíšených dvojicích se zdá, že jednoznačným favoritem je dvojka Tomáš Petreček a Barbora Válková.

Jak budou tito favorité, i vy, vypadat v cíli, vám ukáže smilebox.

B7 – oficiální web