Ve středu 4.9 se běžel další z běhů Triexpert Asics Cupu hodinovka na dráze. Pro mnoho účastníků nejdelší závod z této série. Start byl rozdělen na dva rozběhy, každý si mohl vybrat, ve kterém rozběhu chce běžet. Už je zvykem, že v druhém běží ti rychlejší, ale není to podmínka. Sám jsem se z časových důvodů zařadil až do druhého rozběhu, ale neměl jsem obavy, že bych někomu překážel.

Se zaujetím jsem sledoval první rozběh. Někteří si ho vyloženě užívali, jiní se snažili porazit kamarády, nebo svůj zatím dosavadní nejlepší výsledek. V druhém rozběhu jsem na startu registroval Tomáše Ondráčka, Dana Orálka, Františka Mahovského a Aleše Borka, to je slušná konkurence.

Po startu měl nejrychlejší tempo Dan Orálek, sám jsem se držel za Františkem Mahovským a Alešem Borkem. Většinu času jsme museli běžet ve druhé dráze, kde jsme nemuseli tolik obíhat pomalejší běžce i když někdy se před námi objevil chumel lidských těl, kterým jsme se museli proplétat a dávat pozor na lokty spoluběžců.

Za chvíli přidal Tom Ondráček a snažil se vysvětlit všem, aby běželi raději v první dráze, než aby se snažili uhýbat rychlejším, kteří je oběhnou. Držel jsme se svého cíle, zaběhnout 16 kilometrů a nesnažit se závodit s lepšími.

Sice mi první čtverka utíkala, ale na desátém kilometru zabalil Dan pro bolest zad a Tomáš Ondráček dále také postával vedle trati a povzbuzoval. Ještě chvíli jsme kroužili, až nám byla oznámena poslední minuta závodu, snažil jsem se ještě doběhnout kolo, když mě předbíhal Vít Ryška, který měl dostatek sil, ani jsem se ho nesnažil chytit, měl jsem dvě kola navíc a o deset metrů jsem nestihl, doběhnout ani to poslední kolo.

„Do závodu jsem šel s únavou z tréninku a bohužel i z obnovenou bolestí od SI spojení. Poslední 4 měsíce mě to sice bolelo, ale problém byl na ústupu. Bohužel na hodinovce jsem už po pěti kilometrech cítil narůstající bolest a závod jsem ukončil po 10 km. Skřipnutý nerv mě potom hodně potrápil při výklusu a bohužel bolí i dnes…,“ řekl po závodě Dan Orálek.

Na některých bylo vidět, že hodina bohatě stačí, jiní by rádi ještě jednu přidali jako dobrý trénink na maraton.

V mužích první doběhl Mahovský František s 16990 metry, druhý Aleše Borka se ztrátou 310 metrů a třetí Kamil Pulicar se ztrátou 600 metrů na vítěze.

Ženskou kategorii vyhrála Alena Krcháková s 14260 metry, za ní doběhla druhá Lenka Jančaříková se ztrátou 545 metrů a první trojku uzavírá Linda Beniačová s 13580 metry.

Myslím, že téměř všichni jsme si to užili, počasí bylo příjemně teplé, po doběhnutí byla připravená voda, iontový nápoj a banány. Vzhledem k tomu, že už bylo po sedmé hodině večerní, tak se spíchalo doběhnout domů, umýt se a spát, aby se mohlo jít ráno znovu trénovat.

Výsledky