Ve středu pro nás kluci z Triexpertu nachystali 11 kilometrů okolo rybníků v Mariánském údolí. Přes noc nám zapršelo, ale díky kvalitně vyšlapaným cestám jsme se moc neušpinili.

I když se jedná o místní běžecký pohár, tak se hned od začátku běželo velmi svižně jako by šlo o něco víc. Některým určitě šlo. Do konce poháru chyběly tři závody a ještě pár bodů k dobru se hodí každému, komu se nepodařilo odběhat dostatečné množství závodů. Což mě zase nevyjde.

Trochu jsem předbíhal. Prvně jsem si na startovní čáře všiml několika borců, kteří mi před rokem utíkali takovým stylem, že jsem se je až styděl pozdravit. Dneska to jdu pohodově, takže mi zase utečou, ale to nevadí, mohu se utěšovat tím, že včera jsem makal tři hodiny naplno. Je nás tu 250, tak se snad ztratím v davu.

Jen se vystřelí z pistole, tak už mi prvních pár běžců mizí v dáli, jako by se běžel jen jeden kilometr. V prvním kopečku začnu předbíhat, až se zavěsím za Lukáše Sourala, to je dobrý, běžím si třetí, ale nevěřím tomu, že už mě nikdo nedá.

Společně to táhneme až na otočku, kde už na prvního Jiřího Petra ztrácíme propastnou minutu. To mě tolik netrápí, rád potkávám běžce v protisměru, kamarádům zamávám a makám, teď už se to odečítá.

Jirka si v pohodě běží pro vítězství. Snažím se docela poctivě makat, ale i tak jen čekám, kdy mě Lukáš předběhne. Je to dřina, na chvíli víc zaberu a můj náskok se zvýší, teď kdy začne Lukáš makat, cíl se blíží a už ho vidím.

Začínám věřit tomu, že bych mohl doběhnout druhý, už to prostě vydržím. Podám vítězi ruku a dostanu koment: „Konkurence tu byla, ale nebyli tu ti nejlepší, tak měli šanci i ti z druhé vlny. Trať byla pěkná, ale vyhovuje mi více kopců, i když dnes jsem byl rád, že jich tu moc nebylo. Ještě jsme unavený po CCC.“

Muži:

1. Jiří Petr – 38:29, 2. Kamil Pulicar – 39:16, 3. Lukáš Soural – 39:28

Ženy:

1. Lucie Dvořáková – 43:02, 2. Lucie Kolková – 45:00, 3. Lucie Matulová – 45:47

Výsledky

Triexpertcup