Až zas půjdete někdy starou Prahou, zkuste třeba tuhle kombinaci: Na Staroměstském náměstí pohleďte na linii, kde setli české pány a – kde startuje a končí maraton. Pak zamiřte k vodě k rodnému domu Franze Kafky a v jeho kavárně spočiňte při listování v knížce. A nakonec hned vedle se zase vzpružte ke skoku. Je tady nový reprezentační Puma store. Myslí i na běžce.

„Naší strategií je přinést zážitek. Globálně máme první fotbal, pak lifestyle a třetí running. Lokálně taky a podle toho se tomu budeme věnovat,“ říká Gabriela Hrubá, marketinková manažerka Puma ČR.

Krátce po otevření volného trhu v Česku se Puma držela hodně vysoko i v běžeckých botách, postupně ale tuto pozici opouštěla ve prospěch dravějších a progresivnějších značek. Sílu šelma ovšem neztratila, prosadila se navíc v motosportu, golfu i jachtingu, a nyní se chce vydat do konkurenčního střetu v éře běžeckého boomu.

Fotbalovou kolekci tady pokřtil reprezentační útočník Václav Kadlec, který bude tváří značky a zařadí se tak do celosvětového mančaftu po boku Sergia Agüera, Falcaa nebo Goméze.

Svého běžce-vytrvalce si Puma „uloví“ tak do roka. Zatím si vystačí s Usainem Boltem, i když je to jen sprinter. „Jednou bychom ho rádi přivedli i sem,“ představuje si běhající marketinková šéfka s úsměvem a elánem.

Zdejší obchod, pojatý jako boutique, nebo galerie, nabízí aktuálně jedenáct nejlepších běžeckých modelů obuvi Puma, k tomu trička, brzy přijdou dlouhé elasťáky s technologií ACT, aktivující lymfatické žlázy – tedy jistá alternativa klasických kompresek.

Řada Puma Faas nabízí silniční i terénní boty (Faas 500 TR za 3200 Kč), na první pohled nejzajímavěji vypadá odlehčená a lehce minimalistická 300. Designem docela láká růžový a oranžový dámský Modium (Modium Elite 3500 Kč). Krosové tretry do Česka zatím nevozí.

Běžecká kolekce Pumy je nejlíp k dostání v řetězci Sportissimo. Nejlepší kousky, na nichž se podílejí i věhlasní módní návrháři, najdete zde. Otevřeno mají pondělí až sobotu od 10 do 20 hodin, chystají řadu doprovodných akcí. „Přijďte se k nám podívat, pokecat, máme výborné karamelové cappuccino,“ láká Naomi Adachi, pohledná dívka s japonskými kořeny, zdejší fashion stylistka. Díky, zastavím se.