Daleká nedotčená příroda, ale i úžasná zákoutí tepající metropole. Čtvrtý ročník Salomon Trail Running Cupu navazuje na úspěšnou loňskou sezónu. A záběr rozšiřuje o předprázdninový city trail, objevnou pouť samým centrem staré Prahy.

„Kromě ověřených tratí a závodů chceme opět přinést něco nového v duchu naší ideje zážitkových běhů,“ říká Martin Dvořák z organizačního týmu STRC. „A city trail je ve světě populární trend, s nímž se spojila právě značka Salomon.“

Poslední sobotu před dvouměsíčním letním volnem 28. června tedy odstartuje na Kampě pražský city trail. Trať povede přes Hradčany a Petřín s vyhlídkami na nejpoutavější panoramata. „Ale víc zatím nechceme prozrazovat, vyjednáváme povolení s městem,“ dodává Dvořák.

Každopádně se o běh v této atraktivní lokalitě dá očekávat velký zájem a kapacita závodního pole bude omezena. Sledujte proto webové stránky www.strc.cz s detailními informacemi.

Zbývající program Salomon Trail Running Cupu kopíruje minulý rok, jen si podzimní Beskydská 15 prohodí termín s Lesním během v Říčanech. Opět se bude bodovat ve všech věkových kategoriích a poctivé „absolventy“ všech závodů seriálu čeká zvláštní cena.

Začíná se jako tradičně na prvního máje Během za sedmizubým hřebenem v Boskovicích, kde fandí podél trati celé město. Následuje třicetikilometrové výprava na vrchol Králického Sněžníku a zase zpět na Dolní Moravu. O prázdninách se vydáte k Čertovým proudům a na Stezku na vrcholech stromů na Lipno. Finále přinese barevný kros na golfovém hřišti v Motole.

Salomon Trail Running Cup 2014

  • 1.5. Boskovice
  • 7. 6. Kralický sněžník – Dolní Morava
  • 28. 6. Praha, historické centrum, city trail
  • 24. 8. Lipno
  • 4. 10. Beskydy, Ondřejnická patnáctka
  • 11. 10. Říčany, Lesní běh
  • 2. 10. Praha, golf Motol, přebor Prahy