Ještě vám v hlavě (a hlavně asi v nohou) hučí ozvěna dvacátého maratonského víkendu? Nechte ji znít a přiživte čerstvým vydáním televizního běžeckého magazínu Tempo. V premiéře se vysílá dnes na ČT Sport ve 22.35, dále pak zítra ve 3.35 a v 11.50. Všech šest starších vydání, ale i loňskou produkci najdete na webu www.ivysilani.cz.

Kdo by vám v téhle zemi mohl nejlépe povyprávět o maratonu? Muž, který ho běžel ze všech Čechů nejrychleji. Jeho rekord drží už 21 let. Jak žije (a běhá) poněkud v ústraní dnes 50letý učitel zeměpisu a tělocviku, a taky basketbalový trenér Karel David z Nového Jičína? „Běhám, jezdím na kole i na lyžích. Ale na závody nechodím, to ne,“ říká v našem profilu.

K soutěžení ho však vrátila tradiční Výzva. S průvodkyní pořadem Danou Šatrovou, běžkyní spíše kratších tratí a trenérkou, změřil síly v pěti stometrových rovinkách na stadionu. Kdo vyhrál? Schválně, tipněte si.

O své tréninkové tipy se tentokrát podělí Anežka Drahotová, všestranná vytrvalecká naděje, která už o víkendu ochutnala maratonskou atmosféru. I když „jen“ jako členka štafety VIP 20, spolu s legendami Ingrid Kristiansen, Elanou Meyer a Róbertem Štefkem. Na celý maraton se však nadále chystá, však víte, jak vyprávěla v nedávném rozhovoru.

A závodní reportáž? Samozřejmě z Volkswagen Maratonu Praha, jak jinak. Připomeňte si znovu největší okamžiky, atmosféru na trati i dojmy běžců z hloubi pole.

Jako obvykle se můžete zapojit do vědomostní soutěže o hodnotné ceny a nechat se inspirovat závodními tipy na nadcházející víkend.









Video upoutávka: