Vlastimil Zwiefelhofer, známý spíše jako Vlastík, je jednou z nejslavnějších postav českého vytrvalostního běhu. Jeho čtyři vítězství na Běchovicích a devět prvenství na Velké kunratické jsou v součtu téměř nepřekonatelným výkonem. Na obou těchto tratích drží již přes 30 let nejlepší české časy.

Určité kouzlo dodává osobnosti Vlastíka i fakt, že se nejraději připravoval doma, v krásné přírodě Pošumaví, mezi svými blízkými a kamarády.

Téměř deset let byl členem střediska vrcholového sportu, jenž mu vytvářelo pro přípravu výborné podmínky a s jeho tréninkem v domácím prostředí souhlasilo.

Také zisk ceny fair play a přátelství s legendárním léčitelem a páterem Ferdou dodává postavě V.Z. na zajímavosti.

Kniha, jenž je napsána formou rozhovoru, vás provede celým dosavadním Vlastíkovým životem.

V poslední části knihy jsou zveřejněny dvě kompletní tréninkové sezóny (1975 a 1979), tabulky, seznam závodů vrcholové etapy kariéry a výsledky. Přímo do textu knihy, jenž obsahuje 200 stran, je zasazeno několik desítek černobílých fotografií.

Kniha bude vydána 20.6. vlastním nákladem a poté bude zájemcům rozesílána poštou. Pokud by měl někdo z vás o knihu zájem, více informací o ceně, o objednávkách i o knize samotné nalezne na stránkách www.zivotvbehu.cz.