Zveme váš na třetí ročník charitativního běhu Wings for Life World Run, který se poběží v neděli 8.května 2016 v Bratislavě. V jeden okamžik, ve 35 městech po celém světě odstartuje několik desítek tisíc běžců, aby podpořili dobrou věc. Buďte toho také součástí a poběžte s námi pro ty, kteří nemůžou.

Na startu se potkají známé osobnosti, profesionální běžci, amatéři i vozíčkáři. Všichni sdílí stejnou myšlenku – přispět na výzkum poranění míchy, aby lidé na vozíku mohli jednou zase chodit. Celá částka startovného totiž připadá neziskové nadaci Wings for Life, která se tímto výzkumem zabývá.

Závod je opravdu pro každého, ať už pravidelně trénujete, nebo maximálně dobíháte autobus. Cílová čára zde totiž neexistuje, každý si zaběhne jen tolik, kolik zvládne. Alternativou k cíli je tzv. Catcher car, tedy auto, které vyjíždí 30 minut po startu. Každý, koho auto předjede, v závodě končí.

Na startu potkáte i spoustu známých tváří. Stejně jako minulý rok v Bratislavě poběží například kajakář Vavřinec Hradilek. „Loni mě stíhací auto dostihlo po necelých 22 kilometrech, tak doufám, že se mi letos podaří utéct mu zase o kus dál. Je to závod se skvělou atmosférou, hromadou srandy a co je hlavní, má smysl,“ říká Hradilek.

Běžet pro ty co nemohou se rozhodli také skateboardista Maxim Habanec, biker Tomáš Slavík nebo snowboardistka Eva Samková. „Líbí se mi, že si v jednom závodě zasoutěžím společně se dalšími sportovci z úplně odlišných disciplín. Hecujeme se navzájem, kdo dá víc kilometrů, bude to sranda. Předchozích dvou ročníků jsem se zúčastnit nemohla, takže mě to teď čeká poprvé a moc se těším,“ říká Eva.

Bratislavský Wings for Life World Run startuje ve 13 hodin přímo v centru města, u nákupního centra Eurovea. Ať už se rozhodnete běhu sami zúčastnit nebo si udělat víkendový výlet jako divák, bude pro vás v Bratislavě připravený kompletní mediální servis včetně fotografií, videí a výsledků. Samozřejmě také zajistíme ubytování a občerstvení, večer vás pak rádi uvidíme na afterparty.

Více informací zde.

Tisková zpráva