Musíte si vést tréninkový deník? Ne, není to nutné. Někteří lidé se mohou zlepšovat při malém nebo dokonce žádném plánování tréninku, ale často s velkou dávkou štěstí. Nemusíte mít tréninkový plán, abyste mohli běhat nebo dělat velké pokroky.

Ve skutečnosti budou některé vaše běžecké zážitky nenaplánované: spontánnost každodenního běhu, krásný den v lese, nečekané setkání s divokým zvířetem, západ slunce, atd.

Běžci dosáhnou většího pokroku, když si začnou své cíle plánovat. Mnoho běžců běhá několik měsíců nebo dokonce mnoho let bez vedení tréninkového deníku. Myslí si, že je to příliš těžkopádné, příliš pedantské nebo zbytečné. Ale nakonec po vzoru svých přátel si deník založí a později se mnohdy diví, jak mohli trénovat bez něj.

Tréninkový deník je zdrojem motivace a disciplíny. Už prostý fakt ukládání počtu uběhnutých kilometrů je motivující. Po několika týdnech můžete zpětně najít důvody pro své „špatné“ dny, kdy vám zrovna trénink nešel.

Naplánujte si cíl

Potřebujete plán, abyste mohli optimalizovat svůj trénink směrem k cíli. Vzhledem k tomu, že obecným cílem je trénovat bez zranění, musíte si zorganizovat svůj trénink rozumně, abyste to nepřehnali. Naše tréninkové plány jsou nástrojem a průvodcem pro vaši inspiraci. Začátečníci mohou s jejich pomocí najít snadnější cestu k cíli bez zranění, veteráni si mohou naplánovat různé úkoly a zaznamenávat si své pokroky.

Naše tréninkové plány vám připraví půdu pro řadu malých i velkých úspěchů. Každý váš pokrok bude podporován sebedůvěrou vyplývající z předchozího úspěchu.

Náš tréninkový deník vám pomůže urychlit pokrok ve vašem běžeckém rozvoji a poskytne vám pocit sounáležitosti s námi všemi v dlouhodobém horizontu. Protože to není jen váš plán do budoucna, ale také záznam o minulosti vašich pokroků, pomůže vám se znovu zvednout, když budete zrovna bez motivace, bez chuti běhat.

Bezva běh kolem světa

Součástí našeho tréninkového deníku je i bezva běh kolem světa. Výhodou této dobrodružné „expedice“ je, že si můžete každý den popovídat o svém tréninku s přáteli a zároveň sledovat na mapě, kde se zrovna nacházíme.