První velký závod na začátku sezóny máme úspěšně za sebou. Rohálovská 10 v moravských Prusinovicích byla co do účasti rekordní a potvrdila, že běhání se u nás stává populárním sportem, má vzrůstající tendenci a to je jen dobře. Bude tomu tak i u ostatních akcí?

Praha 2×

Sobotní Palestra Kbelská 10 rekordní už je, přihlásilo 900 lidí! Součástí hlavního závodu bude i běh na 5 km určený pro mládež od 15–19let a ženy. Startovní výstřel zazní v 10:00h. Děti mohou vyzkoušet svoji zdatnost na dvoukilometrové trati, vyběhnou v 10:05h. Propozice.

Pokud jste se na Kbelskou nestačili přihlásit nebo je pro vás deset kilometrů moc, můžete zkusit ve Stromovce 3,2 km. V cíli na každého čeká teplý lívanec! Propozice.

Brno

Na osmý závod Brněnského běžeckého poháru tentokrát zavítají běžci do Modřic. Trasy Modřického poháru budou z důvodu stavebních prací na železničním mostě trochu pozměněny. Start i cíl u místní Sokolovny se však nemění. Běžci budou startovat na tratích od 75 m pro nejmenší, přes 150m, 200m, 800m až po 1200m, které jsou určeny pro žáky. Dorostenci, junioři a ženy absolvují 4800m, ostatní pak 10 700m. Propracované propozice i s mapkami najdete tady. Ze závodu přineseme reportáž, tak nás sledujte :-)

Zlín 2×

Ve Zlíně se bude závodit v sobotu i v neděli. Česko-Slovenský Sri Chinmoy Marathon Team ve zlínské části Příluky pořádá v sobotu Běh na 2 míle. Jedná se o závod dlouhý 3,2km a jak hlásají organizátoři na svém webu: akce je určena pro všechny věkové kategorie, pro běžce pomalé i rychlé, zkušené, občasné i začínající – pro každého, kdo běhá pro radost.

V neděli na stejném místě pořádají kluci ze Sri Chinmoy i půlmaraton.

Grymov

Guláš a pivko. Na tuto ideální kombinaci vás zvou kamarádi ze SK Salix Grymov, kteří v obci Grymov nedaleko Přerova pořádají Grymovskou 10. Hlavní závod na 10 km a běh pro příchozí dlouhý 5 km startují v 11:00h. Dětské běhy už v 10:00h. Do Grymova jezdí rád i Ondřej Němec, takže pokud na vás neměl čas na Rohálovské, určitě si ho udělá v sobotu v Grymově :-)

Úpice

Maratonstav Úpice v šele s Karlem Šklíbou organizují v neděli Úpickou desítku. Startuje se v 13:30h v Úpici před obchodním domem Toman. Tato obec leží v Královéhradeckém kraji nedaleko Turnova. Bližší info získáte na maratonstav@maratonstav.cz.

Louny

Posledním závodem tohoto týdne je Jarní přespolní běh v Lounech. V parku pod Dobroměřicemi u cyklistického stadionu se můžete už v 9:00h zaregistrovat k závodu, který je dlouhý 7,8 km. Propozice.