V neděli 18. března začíná už 22. ročník chlapáckých běhů na Šumpersku. Tento seriál převážně krosových běhů se koná od března (s letní přestávkou) až do října. Na první závod se milovníci běhů mimo dráhu tradičně sjíždějí do Zábřehu na Běh za břehem.

Tento závod má rovinatý profil s jedním menším kopečkem; běží se převážně po kvalitní, asfaltové silnici, část trasy vede po hrázi rybníka a lesní pěšinou se šotolinovým podkladem.

Délku přibližně 7 kilometrů nejrychlejší závodníci zvládají pod 24 minut. Součástí akce (stejně jako i ostatních chlapáků) je závod prcků – v Zábřehu na 1,6 km po rovině.

Start, cíl i prezentace Běhu za břehem jsou v Zábřehu u místního gymnázia na náměstí Osvobození. V posledních ročnících se počet startujících v hlavním závodě přibližuje hranici 100 běžců, čímž se tato akce stává nejmasovější běžeckou událostí v širokém okolí.

Vlakové nádraží je od místa závodu vzdáleno asi 1,2 km. Organizátoři se těší na početnou účast běžců ze Zábřežska, Šumperska i vzdálenějších oblastí. Pro závodníky jsou v prostorách gymnázia připraveny šatny, WC a občerstvení.

Těšíme se na vaši účast.

Webové stránky pořadatele