Severočeské jezero Milada přivítá 2. srpna odložený běžecký závod Milada Run.

Celodenní akce bude jedním z vrcholů letní běžecké sezony na severu Čech. Unikátní už je jen samotné místo závodu se startem přímo z hlavní pláže. Že se jedná o bývalý hnědouhelný důl, už by dnes poznal málokdo. Jezero Milada se každým rokem mění k nepoznání a mnoho nově vybudovaných cest v jeho okolí jistě zrychlí časy běžců. Pohled na zvlněnou vodní hladinu navíc umocňují výhledy na Krušné hory a České středohoří.

Závodní den je opravdu pro všechny. Na dopolední dětské a rodinné závody navazují hlavní závody na 21, 10 a 5 km. V loňském roce ovládli půlmaratonskou trasu Petr Zuda a Vendula Praská. V nabité konkurenci na desítce zvítězil mezi muži mostecký Aleš Filingr, zlatý hattrick z Milady dokonala Zuzana Kotěšovcová. V závodě na 5 km potvrdili svou formu favorité Petr Žaloudek s Evou Slavíkovou.

Kromě sportovního zážitku připravují pořadatelé i pestré doprovodné aktivity. Oblíbená je autogramiáda olympioniků a sportovních osobností, bike trial show, bubenická show i zajímavé partnerské aktivity se spoustou soutěží.

Nenechte si utéct své startovní číslo a vyběhněte na letní běžeckou párty na Miladě. Registrace na www.miladatour.cz