Co asi čekat od závodu, který má délku 5,5 km, 21. ročník a traťák 24:03 ? Že to bude pořádná gajda. Ale na Brněneckém Megáči mi to při mém prvním startu navíc připadalo jako by poradcem při vytyčení trati byl slavný Olaf, pořadatel Pražské 100. Prostě kros cestou necestou a pár kopců by se dalo nazvat i neběhatelnými. Ale jinak byl závod suprově připraven a zajištěn. Doběh byl po hlavní ulici Brněnce na Svitavsku a do finiše šla trojice.

Vedoucí David Matějka z Brněnce (25:46) ve finiši podlehl závěrečnému vzepětí Jiřího Holase (25:44), který na závod přišel ze sousední Moravské Chrastové. Celkově třetí byl nejlepší veterán – Jiří Kadidlo z Moravské Třebové – 25:50. Obvyklý vítěz této kategorie Zbyněk Kovařík byl celkově šestý za 27:10.

Nejlepší ženou zde jako obvykle byla Alena Kriklová z Jaroměřic, osobák na maraton má těsně nad tři hodiny a dala to za 35:55. Druhou v cíli byla první do 40 let Eliška Řezníčková – 39:33. Zajímavý pohled je i na opačný konec výsledkové listiny. Nejstarší a určitě i nejvzdálenější účastník závodu Josef Krátký to dal za 50:50. „Jednou jsem tady měl nějaké zařizování a začetl se do nástěnek a překvapilo mě, že tady dělají běžecký závod. Tak asi po třech letech, když jsem se dověděl, kdy závod je, jsem se sem z Královéhradecka vydal. A stálo to za to, zážitek byl silný,“ A nejmladší byla sedmiletá Marie Kaderková, která s maminkou bojovala s tratí 80:13.