Letošní Běh okolo Olešné, který byl zároveň Mistrovstvím Moravy a Slezska v přespolním běhu se určitě vydařil. Do krásného prostředí přehrady Olešná dorazilo 559 běžců všech věkových kategorií, a kromě skvělého sportovního zážitku si mohli užívat nádherné a slunečné počasí.

Krosová trať byla perfektně připravená, organizace klapala na výbornou a o moderování se starali Pepa Nejezchleba a Gusta Šulc. Předávaly se medaile i pěkné ceny napříč všemi kategoriemi a k vidění byly parádní běžecké souboje.

Dopoledne tak přišly na řadu mládežnické kategorie od benjamínků až po juniory. Zde se o mistrovské tituly bojovalo od mladšího žactva, a to na 2 km a 3 km tratích. Mistry MMaS se tak stali: Viktorie Bartoňová a Šimon Václavík, oba TJ Slezan FM, Barbora Bystřičanová TJ Slezan FM, Vojtěch Turek TJ TŽ Třinec, Viktorie Ťahanová TJ Slezan FM, Nikodem Mitrenga TJ TŽ Třinec, Natálie Furchová AK Olymp Brno a Marek Krišica TJ TŽ Třinec.

Po poledni bojovali o mistrovské tituly muži na 6 km trati a ženy na 3 km trati. Nejprve se na trať vydaly ženy a zde byly favoritky Veronika Siebeltová TJ Slezan FM (11:15) a Soňa Kouřilová AC Moravská Slavia Brno (11:19), které se v průběhu závodu střídaly ve vedení a v závěrečném finiši zbylo Verči více sil a doběhla si pro mistrovský titul. O třetí příčce se tak rozhodlo v druhém kole, a to mezi Kateřinou Krtkovou TJ Slezan FM (11:45) a Markétou Kašnou TJ Jäkl Karviná (12:04), kdy se jí Katka urvala a získala bronz.

To mezi muži šla od počátku do čela pětičlenná skupinka borců ve složení Kováčech, Rudolecký, Hřebáčka, Symerský a Vojáček. Ve finiši se tato pětice postupně roztrhala a Mistrem MaS se stal Martin Kováčech SSK Vítkovice (19:49) před druhým Romanem Rudoleckým Fénix sport Blansko (19:54) a třetí příčku obsadil Matěj Hřebačka AK Hodonín (20:12).

Pro některé závodníky to byla tak příprava před následujícím MČR v přespolním běhu, které bude za tři týdny ve Valašském Meziříčí.

Výsledky